Aktier: Tesla og Gopro bidrager til positiv start

Læs mere
Fold sammen

. Sidste uges bekymringer om den politiske situation i USA er tirsdag afløst af behersket optimisme blandt investorerne og en stigning i det brede S&P 500-indeks efter fem minutters handel på 0,4 pct. til 2438,02.

- Der har været en frygt for, at sidste uges aktiesalg kan accelerere, som følge af den ballade og usikkerhed, der hersker i Trump-administrationen og bekymringer om, at denne uges amerikansk/sydkoreanske-militære øvelser omkring Den Koreanske Halvø kunne udløse fjendskab med Nordkorea, skriver David Morrison, markedsstrateg hos Spread Co i en kommentar ifølge Marketswatch.

- Men for nu ser det ud som om, at handlerne drager fordel af de seneste kursfald og køber på dykkene i markedet. Som vi har set tidligere. Spørgsmålet er, om det vil virke ligeså godt genne gang som tidligere, tilføjer Morrison.

Dow Jones-indekset ligger desuden 0,5 pct. højere i 21.804,58, mens Nasdaq-indekset stiger 0,7 pct. til 6256,52.

Ifølge CNNMoney er de mest populære aktier fra åbningen aktier som Gopro og Tesla, som stiger henholdsvis 1,3 og 0,7 pct. I forhold til stigninger kan de dog ikke hamle op med skoproducenten DSW, som er kommet med regnskab for andet kvartal, og som stiger hele 20 pct. fra start.

Regnskabet viste et justeret resultat på 38 cent per aktie, hvilket var noget over forventningerne hos analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde estimeret et resultat på 29 cent per aktie.

Efter børslukketid kommer der også regnskaber fra Intuit, La-Z-Boy og Salesforce.com, skriver CNNMoney, mens der ikke er nævneværdige nøgletal på dagsordenen.

/ritzau/FINANS