Aktier: Tesla-aktien ryger til vejrs i positivt marked

Elbilproducenten Tesla har en fremragende onsdag på det amerikanske aktiemarked, hvor stemningen generelt set også er til den positive side.

Tesla fremlagde sent tirsdag regnskab for tredje kvartal, og selvom selskabet offentliggjorde det dårligste regnskab i ti kvartaler, hvis man ser underskuddet på bundlinjen på 230 mio. dollar, så stiger Tesla-aktien med hele 9,6 pct.

Forklaringen kommer ifølge Bloomberg News i salgstallene, da det amerikanske selskab regner med at sælge 50.000 biler i 2015.

Samtidig løftede Tesla sløret for sin kommende bilmodel, som efter planen bliver sat på gaden i marts næste år. Den nye model vil komme til at koste omkring halvdelen af de nuværende bilers pris og skal dermed nå ud til en bredere målgruppe.

Mens der er stor fremgang til Tesla, er stigningerne lidt mere begrænsede, hvis man ser på aktiemarkedet generelt.

Efter kort tids handel stiger de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, med 0,1-0,3 pct. Dermed fortsætter stigningerne fra tirsdag, hvor indeksene steg med 0,3-0,5 pct.

- Vi har set en del bevægelser i markedet, så det er ikke den store overraskelse, at investorerne lige tager en puster, siger Patrick Spencer, der er vicedirektør for aktier ved kapitalforvalteren Robert W. Baird & Co., til Bloomberg News.

- Sæsonmæssigt er det en god tid på året, men på den korte bane vil det være regnskaberne, der bliver styrende for markedet, mens det på den lidt længere bane afhænger af, hvad den amerikanske centralbank gør med renten, siger Patrick Spencer.

Der kan komme nye indikationer fra den amerikanske centralbank onsdag eftermiddag, hvor bankens øverste chef, Janet Yellen, holder tale. Ifølge Bloomberg er der nu 54 pct. sandsynlighed for, at renten bliver hævet i december.

Forud for handelsstart har investorerne skullet forholde sig til et vigtigt nøgletal i form af den private jobrapport, kaldet ADP, der bliver brugt til at lodde stemningen frem mod fredagens officielle arbejdsmarkedsrapport, som blandt økonomerne bliver betragtet som det vigtigste nøgletal på kloden.

ADP-rapporten viste en stigning på 182.000 job i oktober, hvilket var på niveau med det ventede, efter at der i september blev skabt 190.000 nye job.

Tilbage blandt selskaberne var der før børsens åbning regnskab fra Time Warner, der overraskede aktieanalytikerne positivt, da indtjeningen per aktie lød på 1,25 dollar.

Her havde analytikerne blot regnet med et plus på 1,09 dollar, men alligevel falder aktien med 1,1 pct. i de første handler efter ellers at være steget i formarkedet.

Efter børslukketid onsdag vil der blandt andet være regnskab fra Facebook. Inden da stiger Facebook-aktien med 0,3 pct.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk