Aktier: Terrorfrygt sendte Legoland-ejer ned i grønt marked

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

De europæiske markeder var tirsdag præget af god stemning, og stort set samtlige brancher i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte med stigninger.

Stoxx 600 steg 0,5 pct. med aktier inden for finansielle tjenester i størst plus efterfulgt af rejse- og fritidssektoren.

Blandt de mest faldende aktier var dog britiske Merlin Entertainments, der driver forlystelsesparker - heriblandt Legoland-parkerne.

Aktien faldt 2,7 pct. til 489,30 pence, da selskabet fortalte om faldende tilstrømningen til både forlystelsesparker og attraktioner som kæmpepariserhjulet London Eye, som selskabet også ejer. Forklaringen lyder, at briterne er blevet mere forsigtige efter de seneste terrorangreb i både Manchester og London.

Blandt de mest faldende aktier i Stoxx 600 var også Marine Harvest, der drattede 2,8 pct., mens der generelt var pres på norske aktier inden for fisk og skaldyr. Nordea skrev i en analyse, at 2017 fortsat vil være et svært år for de norske lakseproducenter, da der i andet halvår kan ende med at være et stort overudbud på markedet.

I den modsatte ende af Stoxx 600 endte det ellers plagede britiske selskab Capita, der arbejder med outsourcing. Aktien steg med 14,8 pct., efter at selskabet ifølge Reuters har gentaget sine forventninger og har ytret håb om at forbedre profitabiliteten.

Britiske FTSE 100 faldt 0,2 pct., franske CAC 40 lukkede 0,4 pct. højere, og i Tyskland steg DAX-indekset 0,6 pct.