Aktier: Tendenserne trak i forskellige retninger i USA tirsdag

Der var stor divergens og spredte forhåbninger på de amerikanske aktiemarkeder tirsdag. Så mens investorerne bremsede op i de tunge selskaber i Dow Jones, var det fortsat fuld fart frem i it-sektoren i Nasdaq, mens det brede S&P, der indeholder lidt af hvert, begrænsede tabene til et mindre indeksfald.

Læs mere
Fold sammen

- Markedet er ved at blive præget af lidt træthed, hvor investorerne ser tilbage på de enorme stigninger, der har været, siden det bundede. Der er en uensartet udvikling i indtjeningen indtil nu, der ikke rammer alle sektorer i S&P, siger investeringsspecialist Terry DuFrene, fra JPMorgan Private Bank til Bloomberg News.

Tirsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 0,2 pct., som sendte indekset ned til 2097,29. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med en lussing på 0,5 pct. i 17.949,59, mens Nasdaq-indekset var tirsdagens stjerneskud med et plus på 0,4 pct., der sendte indekset op over 5000-mærket til en slutnotering på 5014,10.

Onsdag morgen ser det lidt mere positivt ud, idet den amerikanske S&P-future ligger med et plus på 0,1 pct. i Asien.

Virksomhedshandlerne var tilbage på dagsordenen i USA, hvor medicinalselskabet Teva lagde et bud på 40 mia. dollar, svarende til 280 mia. kr., i en blanding af kontanter og aktier for rivalen Mylan. Det sendte Mylans aktie i vejret med 8,9 pct., mens Teva samtidig øgede 1,4 pct.

IBM stod skoleret for mandagens sene regnskab. Første kvartal overraskede positivt både hvad indtjening og forventninger angik, set i forhold til analytikernes estimater, men alligevel kunne aktien ikke holde dampen oppe. IBM-aktien faldt 1,1 pct.

Novozymes-konkurrenten Dupont landede et driftsresultat, som var lidt bedre end ventet blandt analytikerne. Den styrkede dollar påvirkede indtjeningen per aktie negativt med 25 cent, og omsætningen faldt 9 pct. år til år, hvoraf valutaer står for de 6 pct.point af faldet.

Dupont venter, at valutapåvirkningen vil hive regnskabet for hele året mere i den gale retning end tidligere antaget, og aktien lukkede med et fald på 3 pct.

Facebook annoncerede tirsdag, at selskabet vil ændre den måde, tjenesten præsenterer brugernes nyhedsflow. Ændringerne sendte Facebook-aktien op med 0,6 pct. op til onsdagens kvartalsrapport.

Tv- og telegigant Verizon kom bedre ud af første kvartal end analytikerne havde forudset. Men aktien lukkede alligevel 0,4 pct. lavere.

Yahoo rapporterede i forbindelse med handelsafslutningen tirsdag et justeret overskud på 0,15 dollar per aktie. Det var 3 cent lavere end analytikernes gennemsnitsprognose, og også salget var lavere end forventet. Det er dog store investeringer i fremtiden, som bringer overskuddet ned, og det belønnedes i eftermarkedet med en stigning på 0,7 pct.

Senere på ugen indløber regnskaber fra blandt andre Google, Microsoft og Amazon.