Aktier tendens: Rolig handel i vente

 

Det danske aktiemarked forventes at åbne ugen i rolig handel, da de amerikanske investorer holder en forlænget weekend, grundet Martin Luther King Day. Fredag aften lukkede de toneangivende amerikanske fondsbørser med en positiv stemning, og den tendens blev viderebragt til de asiatiske fondsbørser, der natten til mandag lukkede med solide plusser. Fokus kan mandag komme på biotekselskaberne og bankaktierne. De europæiske indeksfutures indikerer en positiv åbning.

 

Novozymes lukkede 0,6 pct. højere i kurs 517 i fredagens handel. Novozymes har over den seneste periode været i fokus, grundet virksomhedens bioethanol enzymer. Nu vurderer Økonomisk Ugebrev, at der kan gå op til fem år før Novozymes kan tjene penge på bioethanol drømmende. Centrale enzymer har vist sig svære at overføre til rentabel masseproduktion: De er stadig fem gange for dyre, skriver Økonomisk Ugebrev.

 

- De mål, der er blevet nået med at reducere prisen på enzymerne til produktion af ethanol fra biomasse, var laboratorieforsøg. I dag er processen alt for dyr til at overføre til industriel produktion, sagde Novozymes' ansvarlige for bioethanolafdelingen Poul Reben Andersen.

 

Novo Nordisk lukkede fredagen 0,1 pct. lavere i kurs 478,5. Mandag fik Novo hævet sit kursmål af Dresdner Kleinwort til 375 kr. fra 330 kr. Salgsanbefalingen blev samtidig gentaget. Finanshuset vurderer det som sandsynligt, at Novos indtægter i 2007 ikke vil leve op til forventningerne.

 

Lundbeck fik fredag godkendt depressionsmidlet Cipralex til behandling af OCD - tvangstanker. Godkendelsen kommer fra de europæiske myndigheder og gælder i EU. Godkendelsen sker efter kliniske undersøgelser med mere en 750 patienter. Lundbeck endte fredagens handel 0,3 pct. højere i kurs 158,0.

 

Nordea er verdens førende bank på shippingområdet, det beretter Berlingske Business. Nordea har opnået positionen gennem en god position i Danmark og Norge, der begge er store søfartsnationer. Nordea skal således også stå for børsnoteringen af rederiet Nordic Tankers. Nordic Tankers forventes børsnoteret i løbet af juni. Finanshuset Citigroup forhøjede sit kursmål på Nordea til 11,5 euro, svarende til ca. 85,8 kr., fra 10,7 euro, svarende til ca. 79,8 kr. Citigroup gav samtidig Nordea en "hold" anbefaling. Nordea lukkede 0,9 pct. højere i kurs 88,5 i fredags.

 

Danske Bank fik mandag morgen hævet sit kursmål af den amerikanske bankgigant Citigroup. Kursmålet lyder nu på 255 kr. mod tidligere 245 kr. Danske Bank fik samtidig en "hold" anbefaling. Danske Bank lukkede 0,3 pct. højere i kurs 249,5 i fredagens handel.

 

Neurosearch står godt rustet til at indtage markedet for slankepiller. Biotekselskabets slankepille spås et salg på mellem 14 og 17 mia. kr. Slankemidlet Tesofensine er i øjeblikket i fase II-udvikling og Neurosearch vil strække sig langt for at få en partneraftale for Tesofensine, det skriver Dagbladet Børsen. Neurosearch lukkede uændret i kurs 320 i fredags.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )