Aktier: Teleselskaber tager kursspring i ellers flad handel

En række regnskaber løber med størstedelen af investorernes fokus på de europæiske aktiemarkeder torsdag, hvor der lidt over middag er ganske små udsving blandt de ledende indeks på kontinentet.

Læs mere
Fold sammen

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger stort set fladt, mens de toneangivende indeks på børserne i London og Frankfurt begge falder med 0,1 pct. I Paris stiger det tilsvarende indeks derimod 0,1 pct.

Blandt de europæiske selskaber er der eksempelvis interesse omkring den spanske televirksomhed Telefonica, der stiger 2,2 pct. til 9,6 euro efter sit regnskab for fjerde kvartal af 2016.

Selskabet, som er Europas mest forgældede mobilvirksomhed, kunne præsentere et driftsoverskud fraregnet særlige poster på 3,2 mia. euro. Det var ganske vist 100 mio. euro under markedets forventninger ifølge Bloomberg News, men til gengæld var der stadig tale om en massiv stigning fra driftsoverskuddet på 721 mio. euro i fjerde kvartal 2015.

Telefonica har blandt andet nydt godt af valutamedvind og effekterne af et internt effektiviseringsprogram. For 2017 venter selskabet, at det kan fortsætte de positive takter fra i fjor, skriver Bloomberg News.

En anden spiller fra teleindustrien, franske Bouygues, har også en fornuftig dag med en kursstigning på 5,0 pct. til 36,3 euro.

Det følger efter selskabets regnskab for 2016, hvor det eksempelvis er lykkedes franskmændene at lande en bedre end ventet driftsindtjening ifølge Bloomberg News.

Fremadrettet venter Bouygues at kunne fastholde den positive udvikling og øge indtjeningen yderligere i 2017.

/ritzau/FINANS