Aktier: Teknologiaktierne trækker ned

De asiatiske børser viser mandag en blandet udvikling, men teknologiaktierne har det dog svært efter en større nedtur for de amerikanske teknologiaktier i den sidste halvdel af handelssessionen på Nasdaq-børsen fredag.

Foto: iris.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge Bloomberg News startede nedturen for teknologiaktierne i USA, da den globale investeringschef hos Goldman Sachs, Robert Boroujerdi, advarede om, at en lav volatilitet i Facebook, Amazon.com, Apple, Microsoft og Alphabet kan gøre investorerne blinde for risici som cykliske ændringer og regulering.

Det er en udvikling, som har smittet af på teknologisektoren også på de asiatiske børser, hvor blandt andet Samsung er faldet 1,6 pct. I Tokyo ligger tre teknologiselskaber også blandt de mest faldende i Nikkei 225-indekset, som primært på den baggrund ligger til et fald på 0,5 pct., mens det bredere Topix-indesk ligger næsten uændret.

På det kinesiske fastland er der også fald anført it-selskaberne og desuden aktier inden for telekommunikation. Shanghai Composite falder 0,5 pct., og CSI 300-indekset ligger 0,1 pct. lavere, mens Hang Seng-indekset på børsen i Hongkong falder 1,2 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med minusser på 0,1-0,25 pct. mandag morgen.