Aktier: Teknologiaktierne ser ud til at fortsætte fremgangen

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Amerikanske teknologiaktier lægger an til fortsætte fredagens succesfulde fremdrift med en stigning i Nasdaq-indekset på 0,2 pct. ifølge handlen med indeksfutures op til åbningen af de amerikanske aktiebørser mandag eftermiddag.

Samtidigt peger handlen med futures på S&P 500-indekset og for de tunge aktier i Dow Jones-indekset på mere begrænsede udsving med tendens mod det negative for Dow Jones og til det positive for S&P 500.

Fredag medvirkede en positivt overraskende amerikansk beskæftigelsesrapport til en stigning i Nasdaq-indekset på 1,0 pct., mens S&P 500-indekset lukkede 0,6 pct. højere, og Dow Jones steg 0,4 pct.

Blandt fredagens vindere var Apple med en stigning på 1 pct., Microsoft som steg 1,3 pct., mens Googles Alphabet og Facebook øgede henholdsvis 1,4 pct. og 1,8 pct.

I mandagens formarked ligger Apple-aktien 0,5 pct. højere, Microsoft løftes 0,7 pct., Alphabet stiger 0,6 pct. og Facebook-aktien stiger 0,3 pct.

Men også mindre navnkundige teknologiaktier soler sig i stigninger før handelsstart. Det gælder for eksempel Nvivia, der har fået sit kursmål opjusteret til 200 dollar fra 130 dollar hos Needham & Co. Aktien stiger efterfølgende 1,5 pct. i formarkedet.

Efter fredagens fyrværkeri af beskæftigelsesdata er mandagens kalender tom for væsentlige amerikanske nøgletal. Fokus er derfor rettet mod den tale, chefen for centralbanken, Federal Reserve, Janet Yellen, holder i Kongressen på onsdag.