Aktier: Tegn på stille start på ugen

Det kunne tyde på en relativ rolig indledning på aktiehandlen på det hjemmelige marked, når der åbnes for handlen på fondsbørsen i København mandag morgen.

Aktien i Lundbeck er blandt de eliteaktier, der er løbet stærkest i år, med en samlet kursstigning på 14,9 pct. siden årsskiftet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Det er ikke kun i Danmark, at der er udsigter til en sommerstille morgen. Heller ikke på de udenlandske børser er der de store udsving. De amerikanske futures ligger og balancer omkring nullet mandag morgen. Derudover har der kun været små udsving på markederne i Asien, mens DAX-futures stiger med 0,4 pct.

C20 Cap-indekset lukkede fredag med en lille stigning på knap 0,3 pct. til 1028,38. Der var generelt ikke de store udsving i aktiekurserne fredag, og det kan skyldes, at sommerferiestemningen for alvor har lagt sig over aktiemarkederne i uge 29, hvor det er højsæson for ferie i Danmark.

Selskabsspecifikt er der stille mandag morgen, hvor der i løbet af dagen ikke bliver præsenteret regnskab fra et eneste dansk selskab. Det gør der til gengæld fra flere udenlandske, hvoraf enkelte kan have interesse for nogle af de danske firmaer - det kunne eksempelvis være tilfældet for DSV, hvor TNT Express fremlægger regnskab for andet kvartal.

DNB SER PÅ C20-SELSKABER

GN Store Nord har fået løftet anbefalingen af det norske finanshus DNB til ?køb? fra tidligere ?sælg?, ligesom kursmålet er hævet til 145 kr. fra 125 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

GN-aktien steg med 0,1 pct. til 121,60 kr. i fredagens handel.

Samme finanshus er til gengæld blevet mere afmålt over for C20-kollegaen Lundbecks aktie. Anbefalingen er sænket til "hold" fra "køb", selv om kursmålet er skruet op til 290 kr. fra 270 kr. ifølge Bloomberg News.

Aktien i Lundbeck er blandt de eliteaktier, der er løbet stærkest i år, med en samlet kursstigning på 14,9 pct. siden årsskiftet.

Fredag sluttede aktien i 270,50 kr. - en stigning på 0,04 pct.

NOVO PRÆSENTERER DATA

Novo Nordisk vil i løbet af mandagen præsentere data på en konference om blødersygdomme i Florida.

Området udgør dog en meget lille del af den samlede omsætning hos medicinalgiganten, hvis primære indtægtskilde er diabetesmidler.

Novo-aktien steg med 0,6 pct. til 375 kr. fredag.

NYE ANBEFALINGER AF G4S

Blandt sidepapirerne har G4S fået sænket anbefalingen af den britiske storbank Barclays til ?undervægt? fra tidligere ?ligevægt?. Derudover er kursmålet sænket til 14,24 kr. fra 18,81 kr.

Desuden har den canadiske storbank Royal Bank of Canada hævet anbefalingen af G4S til ?sector perform? fra tidligere ?underperform?, mens kursmålet er uændret 15,13 kr. ifølge Bloomberg News.

G4S-aktien faldt med 1,7 pct. til 16,41 kr. i fredagens handel.