Aktier: Tegn på en grøn åbning

Det kan se ud som om, at det danske aktiemarked torsdag åbner med stigninger efter de seneste dages turbulens i det ledende C20 Cap-indeks.

Følger C20 udviklingen fra de amerikanske og asiatiske markeder ved deres lukketid, kan vi oveni købet se frem til et dansk marked, der åbner i et pænt plus.

Det amerikanske marked vendte nemlig til anselige stigninger efter flere dage med markante fald. De toneangivende børser på den anden side af Atlanten lukkede onsdag med stigninger på mellem 3,9 og 4,3 pct.

Futures på det amerikanske S&P aktieindeks lå ved 6-tiden dansk tid med et plus på 0,2 pct.

Den positive stemning fra USA smittede tilsyneladende også af på markederne i Asien torsdag morgen. De japanske aktiemarkeder ligger med plusser, og også markedet i Sydney noterer plusser.

Skeler man til futures for det tyske DAX-indeks, ligger det også til en stigning, nemlig på omkring 1,4 pct.

Alt i alt kan det tyde på, at også det danske aktiemarked kan se frem mod en åbning med stigninger torsdag morgen.

På selskabssiden har svenske SEB skåret knap 20 pct. af sit kursmål for FLSmidth, efter at ingeniørkoncernen tirsdag middag afleverede et dybt skuffende regnskab for andet kvartal. Kursmålet hedder nu 250 kr. mod tidligere 310 kr., mens SEB holder fast i anbefalingen "hold".

FLSmidth-aktien dalede onsdag med 4,4 pct. til 237,30 kr. efter tirsdagens fald på 9,9 pct.

Torsdag er også denne regnskabssæsons sidste store dag med en hel stribe regnskaber.

Allerede inden fondsbørsen har slået dørene op, er blandt andre ISS kommet med sit regnskab for andet kvartal.

Servicekoncernen kom bedre end ventet ud af perioden over hele linjen. Med baggrund i en omsætning, der steg til 20.206 mio. kr., kunne aktionærerne notere sig et overskud på 479 mio. kr.

Der var ventet en omsætning på 19.860 mio. kr. i kvartalet og et overskud til aktionærerne på 453 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. De tilsvarende tal for andet kvartal sidste år var 18.397 mio. kr. og et overskud på 378 mio. kr.

Driftsoverskuddet (EBIT) før særlige poster landede på 1067 mio. kr. mod en forventning om 1046 mio. kr. og 956 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2014.

ISS opjusterer forventningerne til væksten i 2015 og regner nu med en organisk vækst på 3,5-4,5 pct. De hidtidige forventninger var en organisk vækst på 2-4 pct., mens væksten i 2014 var 2,5 pct.

ISS-aktien gik onsdag 2,3 pct. frem til 218,10 kr.

Også det lille færøske olieselskab Atlantic Petroleum kom med sit regnskab for andet kvartal inden børsens åbning. Selskabet er presset af den lave oliepris. Selskabet, der investerer i olielicenser i Nordsøen, fik et underskud før skat i andet kvartal 2015 på 46,4 mio. kr. mod et underskud på 36,4 mio. kr. i det tilsvarende kvartal sidste år.

Atlantic Petroleum-aktien sluttede i onsdagens handel 6,4 pct. højere i 23,4 kr.

Torsdag kommer der også nyt fra en række mindre danske selskaber. Luxor kommer med sit regnskab for tredje kvartal. Aktien endte uændret onsdag.

Boconcept vil aflægge regnskab for første kvartal. Selskabets aktie lukkede onsdag med et fald på 3,5 pct. til 140 kr.

Der kommer også en stribe regnskaber for andet kvartal.

Det drejer sig om blandt andre om Firstfarms, Deltaq og Nordicom, hvis aktier alle lukkede uændret onsdag.

Derudover kommer der også Q2-regnskaber fra en række selskaber, hvor der var aktieudsving onsdag. cBrain-aktien faldt med 0,9 pct. til 23 kr. Gyldendals aktie steg med 0,2 pct. til 676 kr. Aarsleff-aktien steg med 0,2 pct. til 2100 kr. Intermails aktie faldt med 0,4 pct. til 24,50 kr. Nordfyns Bank steg med 0,3 pct. til 680 kr.

Slutteligt kommer Glunz med regnskab for fjerde kvartal. Aktien faldt onsdag med 1,1 pct. til 45 kr.

TV: Katja Damkier Hansen tager pulsen på aktiemarkederne