Aktier: Tech-aktier fortsatte op i ellers blandet USA-marked

De amerikanske aktier lukkede ugen med blandede signaler i Dow Jones- og S&P 500-indeksene, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset fortsatte sejrsrækken blandt andet på grund af en raketstigning hos internetsøgegiganten Google, der sendte indekset til endnu en rekord.

Og mandag morgen fortsætter de positive it-takter, idet Nasdaq-futuren handles med et plus på 0,1 pct. Også S&P og Dow Jones aktiefutures ligger i let positivt territorium.

S&P 500-indekset steg fredag beskedne 0,1 pct. til 2126,64, mens Dow Jones endte dagen med et minus på 0,2 pct. i 18.086,45. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset gik derimod igen i succesfuldt udbrud og sluttede dagen med en stigning på 0,9 pct., hvilket betød endnu en rekord for indekset, der lukkede i 5210,14.

Omsætningen lå i den rigtig pæne ende med godt 840 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,8 mia. aktier.

- Det er den første weekend, vi begynder i et stykke tid, uden at vi behøver bekymre os om politiske begivenheder i udlandet. Investorerne kan igen fokusere på det, som er helt afgørende, nemlig indtjeningen hos de amerikanske virksomheder og de økonomiske data, siger portføljemanager Anwiti Bahuguna fra Columbia Threadneedle Investments til Bloomberg News.

Set over ugen har det været en ganske positiv periode for investorerne. S&P er steget 2,4 pct., mens de tunge Dow Jones-aktier har øget med 1,8 pct. Nasdaq er dog de amerikanske aktieindeks' ubetingede topscorer med en stigning på 4,3 pct.

Fredag stod Google til at blive belønnet for det overraskende solide regnskab for andet kvartal, der blev fremlagt sent torsdag aften. Og begejstringen var til at tage og føle på, idet Google-aktien lukkede med et plus på hele 16,1 pct.

Kæmpekonglomeratet General Electric (GE) var også aktuel med regnskab for andet kvartal inden markedsåbning fredag. GE leverede i overensstemmelse med analytikernes estimater, og GE-aktien lukkede med et marginalt plus.

Honeywell leverede også næsten som ventet i andet kvartal. Til gengæld løftede selskabet den nederste del af sit forventningsinterval til indtjeningen for hele regnskabsåret, og det sendte Honeywell-aktien 1,9 pct. højere.

Uden for regnskabsscenen var der en del opmærksomhed om biludlejningsmastodonten Hertz, der annoncerede en omstruktureringsplan. Koncernen vil blandt andet reducere omkostningerne med op mod 300 mio. dollar. Hertz-aktien steg efterfølgende hele 12 pct.

I indeværende uge er der tonsvis af regnskaber fra blandt andre Halliburton, Verizon, Apple, Microsoft, Yahoo, Harley-Davidson, Lockheed Martin, Boeing, Coca-Cola, Texas Instruments, McDonald's, General Motors, Starbucks og Amazon.com blot for at nævne nogle få.

/ritzau/FINANS