Aktier: TDC undviger brat nedtur

Mens TDC har fået en positiv analytikeranbefaling at støtte sig til, så peger pilen som ventet durk nedad for det generelle aktiemarked, der korrigerer for fredagens massive kursfald i USA.

»Det er lang tid siden, at vi har set så grim en lukning i USA, og det kommer efter en meget stabil periode, så det skaber nervøsitet,« siger senior aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk inden åbningen til Ritzau Finans. Fold sammen
Læs mere
Foto: aon

Det amerikanske S&P 500-indeks faldt således yderligere 1,3 pct. efter danske børslukketid fredag, og futures peger også nedad mandag morgen med ekstra 0,5 pct. Med andre ord mangler det danske aktiemarked at tage højde for et fald på omkring 1,8 pct. i USA, siden dansk børslukketid fredag. Årsagen til nedturen er frygt for en stramning af pengepolitikken i USA allerede til september.

»Det er lang tid siden, at vi har set så grim en lukning i USA, og det kommer efter en meget stabil periode, så det skaber nervøsitet,« siger senior aktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk inden åbningen til Ritzau Finans.

Facit efter et kvarters handel er et fald på 1,8 pct. til C20 Cap-indekset, der ligger i niveau 1001,98. Mærsk-aktierne trækker med ned med fald på 2,3 pct. til B-aktien og 2,2 pct. til A-aktien til henholdsvis 10.010 kr. og 9580 kr.

I den modsatte ende af indekset ligger TDC 0,4 pct. lavere i 37,18 kr., og teleaktien klarer sig dermed en del bedre end det generelle marked. Aktien er blevet hævet til "overvægt" fra "ligevægt" af den britiske storbank Barclays, der også hæver kursmålet til 45 kr.

OPDATERINGER AF AKTIEANBEFALINGER

Blandt bankerne har Nordea fået et højere kursmål stukket ud af analytikerne i Goldman Sachs. Den amerikanske investeringsbank sætter nu kursmålet til 81,13 kr. mod tidligere 76,27 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes, viser data fra Bloomberg. Nordea falder 2,3 pct. til 65,20 kr.

Efter en periode med modvind har Novo Nordisk fået løftet anbefalingen til "køb" fra "hold" af Deutsche Bank. Det fremgår af Bloomberg News. Den danske medicinalaktie falder dog yderligere 1,1 pct. mandag til 292,80 kr. og har givet et negativt afkast på næsten 25 pct. siden årsskiftet.

Topdanmark har fået sænket sin anbefaling til "sælg" af Handelsbanken efter finske Sampos købstilbud på det danske forsikringsselskab. Buddet på 183 kr. per aktie er under dagskursen for Topdanmark-aktien, der falder med 0,9 pct. mandag til 185,50 kr.

SAS, der falder 2,1 pct. til 13,70 kr., er også genstand for analytikerinteresse, som dog peger i to retninger. På den ene side hæver Handelsbanken sit kursmål for flyselskabet til 13,30 kr. fra 11,15 kr., og med den ændring følger også en højere anbefaling, som nu hedder "reducér" mod tidligere "sælg". Til gengæld sænker HSBC sit i forvejen lave kursmål til 7,02 kr. fra 7,45 kr. ifølge data fra Bloomberg. SAS fremlagde kvartalsregnskab torsdag, hvor seneste kvartal viste en marginal fremgang i forhold til året før.

Københavns Lufthavne fremlægger mandag trafikstatistik for august. Selskabet er dog også i vælten på grund af den seneste tids køkaos i hovedlufthavnen i Kastrup, hvilket blandt andet tager forsiden på dagens Berlingske. Aktien i Københavns Lufthavne falder mandag morgen 0,3 pct. til 4400 kr.

Morgenens største kursfald tilfalder Columbus, der ligger 7,2 pct. nede i 11,60 kr. Økonomisk Ugebrev skriver, at selskabet kan stå over for et lettere udfordrende halvår, da Microsoft i efteråret lancerer ny software til det system, som en stor del af det danske selskabs softwareforretning er knyttet til.