Aktier: TDC trykket til bunds i ellers grønt C20 Cap

De danske aktier holder lige netop snuden over vandet i fredagens handel, hvor C20 Cap-indekset stiger med 0,4 pct. til 1051,44 sidst på formiddagen.

Teleselskabet TDC trækker ellers kraftigt i den anden retning, efter at svenske Telia har afvist de købsrygter, der igen har præget aktien på det seneste.

Samlet stiger 14 ud af 20 eliteaktier, men det er altså kun lige nok til en minimal stigning.

TDC TIL BUNDS

TDC er at finde helt i bunden af C20 Cap, hvor aktien falder med 5 pct. til 36,35 kr., efter at svenske Telia har afvist, at selskabet skulle være interesseret i at købe den danske konkurrent.

En sådan handel blev ellers rygtet i sidste uge i den svenske erhvervsavis Dagens Industri, men fredag morgen har Telia afleveret årsregnskab for 2016, og her afviser selskabets topchef, Johan Dennelind, i klare vendinger.

- Når det kommer til Danmark, ser vi i øjeblikket ikke risici og værdiansættelse som attraktive i forhold til en større overtagelse, og vi vil fortsætte med at evaluere vores strategiske muligheder, skriver Johan Dennelind i sin beretning i regnskabet.

Og det er så klar en afvisning, at man ikke skal forvente et købstilbud på TDC fra Telia, vurderer Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets.

- Man kan ikke sende et mere direkte signal til det rygte, der gik i sidste uge, siger han til Ritzau Finans.

MÆRSK MED I BUNDEN

Med til at trække den samlede retning nedad er også Mærsk-aktierne. Spotpriserne for containerfragt på de tunge ruter fra Asien til Europa faldt igen i denne uge, og det er med til at skabe negativ stemning.

Samtidig falder oliepriserne en smule i fredagens handel, og Mærsks B-aktie dykker med 1,4 pct. til 11.670 kr.

I den modsatte ende af skalaen topper Novozymes C20 Cap med en stigning på 2,5 pct. til 263,80 kr. - uden at der er større nyheder om selskabet ude fredag.

ISS blander sig også i toppen med en fremgang på 1,8 pct. til 244,20 kr. Her spiller analytikerros fra den amerikanske storbank Morgan Stanley formentlig en rolle.

Banken har således hævet sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet er skruet op til 270 kr. fra 260 kr.

HØREAPPARATAKTIER UNDER LUP

Torsdag var høreapparatselskaberne GN Group og William Demant Holding med i toppen af C20 Cap-indekset, og igen fredag stiger de to.

Det kan hænge sammen med, at investeringsbanken Carnegie har haft de to aktier under lup. Det har medført et løft af anbefalingen af William Demant Holding til "køb" fra "hold", mens GN Group angiveligt er blevet fremhævet som "top pick" hos Carnegie.

William Demant-aktien stiger 1,9 pct. til 127 kr., mens GN Store Nord-aktien løftes 0,6 pct. til 154,50 kr.

PANDORA OPRUSTER I INDIEN

Smykkeselskabet Pandora har desuden sat fart på sin udvikling på det indiske marked, hvor selskabet har indgået en distributionsaftale med Pan India Charms & Jewellery Private Limited.

Via sin distributionspartner vil Pandora have fokus på konceptbutikker og shop-in-shops - til at begynde med i Delhi, Mumbai og Bangalore.

- Forventningen er indledningsvist at åbne cirka 50 konceptbutikker i Indien over en periode på tre år, og der forventes at blive åbnet cirka fem butikker i 2017. Den første butiksåbning er planlagt i første kvartal 2017, skriver Pandora i en meddelelse fredag.

Pandora-aktien stiger 1,7 pct. til 908 kr.

NORDEA RAMT AF GEVINSTHJEMTAGNING

Hos storbanken Nordea bliver der fredag taget lidt gevinst hjem fredag, efter at aktien steg pænt torsdag i kølvandet af et pænt årsregnskab for 2016 torsdag morgen.

Fredag har både Danske Bank og Jyske Bank sænket anbefalingen af kollegaen. Danske Bank sænker til "hold" fra "køb", mens Jyske Bank sænker til "reducer" fra "køb".

Nordea falder med 1,1 pct. til 83,20 kr. efter torsdagens stigning på 1,1 pct.

Ligeledes blandt sidepapirerne er der pres på aktien i Bang & Olufsen, der ellers har haft en fremragende periode på det seneste efter et flot regnskab i midten af januar.

Svenske SEB har indledt dækning af aktien med den negative anbefaling "sælg" efter de store kursstigninger, og kursmålet hos banken er sat til 75 kr.

B&O falder med 3,7 pct. til 104,50 kr. Aktien er dog stadig gået frem med godt 30 pct. i år.