Aktier: TDC trodser sivende og afventende marked

Med TDC som en af få undtagelser har de danske eliteaktier startet måneden og det nye kvartal med fald.

Foto: INGO WAGNER

Den vigende tendens, der også præger børserne i resten af Europa, kan skyldes tilbageholdenhed op til eftermiddagens vigtige beskæftigelsesrapport fra USA.

- Et godt jobtal og tegn på en stærkere amerikansk økonomi kan give markederne lidt hjælp. Markedet mangler noget tillid. Det er lige meget, hvad centralbankerne gør, hvis den økonomiske vækst ikke accelererer, og virksomhedernes indtjening fortsætter med at skrumpe, siger Mathias Haege, som arbejder med kapitalforvaltning hos Maxalpha Asset Consultant, til Bloomberg News.

Eftermiddagens amerikanske jobrapport, som offentliggøres kl. 14.30 dansk tid, ventes at vise en jobskabelse uden for landbruget på 205.000 i marts, mens arbejdsløsheden ventes opgjort uændret til 4,9 pct.

Herhjemme ligger C20 Cap-indekset ved 11.30-tiden 0,4 pct. lavere i 992,53, mens børserne i Frankfurt, Paris og London har startet måneden med fald i størrelsesordenen 0,9-1,5 pct.

FINANSHUS SER POTENTIALE I TDC

TDC skiller sig positivt ud i det danske eliteindeks med en stigning på 2,3 pct. til 32,80 kr. Aktien har fået en positiv anbefaling af finanshuset Berenberg, som mener, at den er blevet straffet for hårdt efter selskabets kapitalmarkedsdag, og at der i øvrigt næppe kan være flere dårlige nyheder tilbage om teleselskabet. Derfor har finanshuset hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet på 38 kr. fastholdes.

Jyske Bank klarer sig også pænt og stiger 1,2 pct. til 299,10 kr., og FLSmidth, der er årets højdespringer blandt eliteaktierne med en stigning på 15 pct., handles 0,4 pct. højere i 275,70 kr. De øvrige 17 aktier i C20 ligger derimod i negativt territorium.

ORDRER TIL VESTAS

Vestas afsluttede første kvartal med offentliggørelsen af tre ordrer på samlet 275 megawatt torsdag aften, herunder en ordre i USA på 200 megawatt.

- De nye ordrer betyder, at første kvartal bliver et rekordordre-kvartal, og indtil i går lignede det, at den norske storordre var det, der ville "redde" indtrykket. Det bliver nu suppleret fra andre steder, og det er ekstremt positivt, at Vestas viser, at de har en diversitet i aktiviteterne og både evner at gå ud og vinde mindre ordrer, men også tage de helt store. Det er med til at fæstne mit indtryk af, at Vestas kan spille på alle tangenter i den her industri, siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Ordrerne til trods handler Vestas-aktien 0,5 pct. lavere i 459,90 kr.
William Demant falder endvidere 1,2 pct. til 650,50 kr. trods et hævet kursmål fra finanshuset Morgan Stanley til 740 kr. fra 714 kr. Torsdagens højdespringer, Genmab, kan heller ikke holde fast og falder 0,9 pct. til 899,50 kr. Aktien steg torsdag 5,7 pct. efter opløftende forskningsresultater for kræftmidlet Darzalex.

MÆRSK-FALD TRODS RATEOPTUR

Blandt de faldende aktier findes også A.P. Møller-Mærsk trods en stigning i rateindekset SCFI, Shanghai Containerized Freight Index, for anden uge i træk. Indekset stiger med hele 22,3 pct. til 511,99 efter at være steget i påskeugen med 4,5 pct. til indeks 418,47. Stigningen kommer efter flere uger med bundniveauer i indekset, og bundrekorden blev sat 18. marts med et indeks på 400,43.

Mærsk B ligger ved middagstid 0,9 pct. lavere i 8505 kr. Den mest faldende aktier i C20 er imidlertid Coloplast, der uden selskabsspecifikke nyheder falder 1,5 pct. til 489 kr.

NYT FRA GREENTECH
Uden for eliteindekset er der kommet nyt fra Greentech, der har solgt polske vindprojekter for 5,4 mio. euro. De tre projekter udgør samlet set 108 MW og er solgt til et datterselskab af EDF. Aktien handles 3,2 pct. højere i 6,50 kr.

TK Development kom fredag morgen endvidere med sin årsrapport, der viste røde tal på bundlinjen. Selskabet forventer dog i det forskudte regnskabsår 2016/17 et resultat før skat af fortsættende aktiviteter i niveauet 10-30 mio. kr. Aktien falder 0,7 pct. til 7 kr.
UDBYTTEAFGANG

Aktierne i NKT Holding og DFDS handles fredag uden retten til udbyttet for 2015. NKT, som har udbetalt et udbytte på 4 kr. per aktie, ligger 3,8 kr., 1,0 pct., lavere i 374 kr., mens DFDS handles 3,1 kr., 1,3 pct., lavere i 234,90 kr. efter udbytteafgang på 3 kr. per aktie.