Aktier: TDC triumferede i toppen af C20

Inspireret at franske konsolideringsbestræbelser inden for telebranchen kunne danske TDC mandag lægge sig i toppen af et i øvrigt sommergrønt C20-indeks, der i lighed med de europæiske aktiemarkeder blev løftet af nye håb om en snarlig løsning på den græske gældskrise.

Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset lukkede ugens første handelsdag med et plus på 2,4 pct. til 998,5 - den største stigning i tre måneder, og TDC toppede indekset med en stigning på 4,6 pct. til 51,65 kr.

- Det er en ganske positiv dag, og det skyldes selvfølgelig positive forventninger til dagens møder i forhold til Grækenland. Her lidt over kl. 15 var både den finske finansminister ude at sige, at der ikke kom en løsning på det møde, finansministrene havde holdt, og Dijsselbloem (hollandsk finansminister og formand for eurogruppen, red.) sagde, at det nok bliver hen på ugen, at der kommer en endelig løsning, bemærker aktiestrateg Otto Friedrichsen fra Formuepleje.

- Det, jeg kan læse, er, at der er en udfordring med hensyn til at få gennemarbejdet og gennemanalyseret de forslag, der er stillet fra græsk side. Tiden er for knap, simpelthen. Men det bliver nok senere på ugen, uddyber Otto Friedrichsen.

Den nye optimisme kom alle C20-aktier til gode i mandagens aktiemarked, hvor alt lyste grønt. Men særlig pænt var stigningen for TDC der, kan være påvirket af opkøbstendenser i Frankrig, hvor luxembourgske Altice byder på Bouygues-koncernens mobiltelefonselskab.

- TDC er jo også i en sektor, hvor man har en udfordring i forhold til at vækste fremadrettet, og konsolidering er en mulig løsning for at generere noget vækst. Og der har også været emner inde over i forhold til TDC, så det er et tema i den sektor. Så der er noget påvirkning, når du ser noget konsolidering andre steder, vurderer Otto Friedrichsen.

Tæt på toppen af indekset tog Novo Nordisk-aktien revanche efter seks dages uafbrudt fald og steg 4,0 pct. til 377,10 kr. uden nyhedsmæssig baggrund, ud over at medicinalkæmpen nu er med i Stoxx Europe 50-indekset, hvor den afløser banken Standard Chartered. Men betydningen er mest af teknisk karakter, vurderes det.

Canadiske RBC Capital Markets har et godt øje til nordiske banker. Fredag kom det Nordea til gode med en opjustering af anbefalingen til "outperform" fra "sector perform", og mandag kom det frem, at det canadiske finanshus har løftet kursmålet for Danske Bank-aktien til 185 kr. fra tidligere 165 kr. Anbefalingen er fortsat "sector perform", fremgår det af Bloomberg News.

Danske Bank-aktien sluttede mandagen med en stigning på 2,6 pct. til 203,30 kr., mens Nordea-aktien placerede sig lidt højere i indekset med en stigning på 3,1 pct. til 87,30 kr.

Danske Banks analytikere har justeret kursmålet for aktien i Chr. Hansen til 270 kr. fra 235 kr., så det afviger mindre fra gældende markedskurs. Aktien lukkede mandag tæt på bunden af C20-indekset med en stigning på 1,1 pct. til 323,30 kr.

Uden for eliteindekset holdt DFDS-aktien sig fortsat på rekordkurs.

Rederiet oplyste, at det overtager to færger fra konkurrenten Eurotunnel, som for nogle uger siden meldte ud, at det ville sætte færgerne til salg som følge af en langstrakt juridisk tvist på Den Engelske Kanal. Aktien i DFDS steg 3,8 pct. til rekordhøje 899 kr.

North Media-aktien lukkede 2,0 pct. lavere i 14,40 kr. trods nyheden om, at dets datterselskab FK Distribution har forlænget en distributionsaftale med Dansk Supermarked, der stod til at udløbe ved udgangen af året, med to år. Det er særligt vigtigt, da FK Distribution i sidste uge måtte se en lignende aftale med Coop gå til Post Danmark.

Plastvirksomheden SP Group udvider butikken med opkøbet af sprøjtestøbevirksomheden Ulstrup Plast, som selskabet betaler 78 mio. kr. for inklusive overtagelse af gæld. Opkøbet skal blandt andet styrke selskabets position på det europæiske marked.

Overtagelsen af Ulstrup Plast får SP Group til at opjustere forventningerne til både omsætning og indtjening i det nuværende regnskabsår. SP-aktien steg mandag 2,9 pct. til 284 kr.