Aktier: TDC trak netop C20 i samlet plus

Danske Bank var det tunge lod, der gjorde, at de danske aktier ikke for alvor kunne holde fast i en ellers forrygende start torsdag, men det endte alligevel med en stigning på 0,2 pct. til 959,01 for C20 Cap-indekset.

I den anden ende gjorde TDC-aktien nemlig sit for at holde formen og trække en samlet stigning hjem, men nogen stor jubel blev det ikke til trods klar overvægt til de grønne aktier.


Onsdag steg de amerikanske aktier ellers betydeligt, da meldingerne fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, blev tolket sådan, at der fortsat vil gå noget tid, før banken vil sætte renten op. Federal Reserve vil vente på overbevisende signaler om, at den økonomiske vækst i USA presser inflationen op, inden de toneangivende renter bliver hævet.


Det blev bare ikke opfattet helt så positivt på de europæiske aktiemarkeder, fordi det umiddelbart også svækkede dollar og dermed mange europæiske eksportørers konkurrenceevne. Dollar blev dog igen styrket torsdag, og måske derfor var bevægelserne nogenlunde afdæmpede.

- Det var overordnet set nogle gode meldinger, hvis man skal tage aktiebrillerne på. Federal Reserve fjerner som ventet frasen om tålmodighed, men vi fik en sænkning af forventningerne til renterne, og det er positivt for aktiemarkederne. Det har dog også givet en svækket dollar, og det er nok derfor, vi ikke barer buldrer videre i Europa, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Dollar er igen styrket lidt, men vi har også haft en pæn periode i Europa, hvor vi har outperformet USA, så det kan sagtens være derfor, at folk lige tager en puster, fortsætter han.

Bundplaceringen i C20 Cap-regi tog Danske Bank sig af med et fald på 1,7 pct. til 172,30 kr. Der fragik torsdag et udbytte på 5,50 kr. fra aktien, og det trak nedad, men korrigeret for det, var der faktisk tale om en mindre stigning, idet faldet på 1,7 pct. svarer til et fald på 3 kr.

Udbytte var der også i smykkeselskabet Pandora. Her fragik der 9 kr. per aktie torsdag, men alligevel endte Pandora 0,4 pct. højere i 617 kr.

Helt til tops befandt teleselskabet TDC sig det meste af dagen efter en historie i Børsen, hvor topchef Carsten Dilling fastslår, at hans selskab er et stadigt mere interessant opkøbsmål i den store igangværende konsolidering i sektoren.


- Vi kører vores forretning ud fra, at vi skal stå alene. Og vi tror på, at den plan er så stærk, og at vi dermed bliver et mere og mere interessant opkøbsemne for dem, der er interesserede, siger Carsten Dilling til Børsen.

Og det kan topchefen meget vel få ret i, lyder den umiddelbare vurdering fra Michael Friis Jørgensen, der følger TDC som analytiker hos Alm. Brand Markets.


- Det er en kæmpe konsolidering i gang i den europæiske telesektor, og der skal TDC nok indgå på et eller andet tidspunkt. Det er vi slet ikke i tvivl om. Men det er nok ikke lige her og nu, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

TDC-aktien steg med 1,4 pct. til 50,05 kr., men blev helt mod slutningen overhalet af Nordea, der endte med et plus på 1,9 pct. til 92,85 kr.


Vindmølleproducenten Vestas havde en stille dag, men faldt 0,1 pct. til 287,70 kr. på trods af, at selskabet hentede en ordre på 48 megawatt i Kina.


Blandt sidepapirerne var der fokus til Zealand Pharma, der torsdag oplyste, at partneren Sanofi har offentliggjort de første resultater fra det såkaldte Elixa hjerte-kar-sikkerhedsstudie af Lyxumia (Lixisenatid), og resultaterne understøtter ifølge selskabet Sanofis genindsendelse af en registreringsansøgning for Lixisenatid, der er en konkurrent til Novo Nordisks Victoza, i USA i tredje kvartal 2015.


Studiet viste, at Lixisenatid var non-inferiør, men ikke overlegen i forhold til placebo for så vidt angår hjerte-kar-sikkerheden.


Zealand-aktien steg med 7,4 pct. til 101,50 kr.

Bryggeriet Harboes' regnskab for tredje kvartal 2014/15 kunne til gengæld ikke skabe store bølgeskvulp på aktiemarkedet. Regnskabet viste nogenlunde stabile resultater og indeholdt en fastholdelse af forventningerne til hele regnskabsåret. Harboes-aktien sluttede uændret i 97 kr.

/ritzau/FINANS