Aktier: TDC topper bredt comeback

De danske aktier laver tirsdag - i takt med de øvrige europæiske af slagsen - et comeback efter to dage med blodrøde markeder.

Foto: Kim Haugaard. Øverst på kransekagen er teleselskabet TDC, der uden umiddelbare bagvedliggende nyheder løftes med 5,6 pct. til 31,72 kr.
Læs mere
Fold sammen

Sidste uges folkeafstemning i Storbritannien, hvor briterne valgte at stemme sig ud af EU-samarbejdet, sendte særligt fredag, men til dels også mandag, chokbølger gennem markederne og gav store kurs- og rentefald. Men tirsdag bliver der igen samlet op.

C20 Cap-indekset stiger efter godt to timers handel med 2,4 pct. til 965,50, og samtlige elitepapirer er i plus.

Øverst på kransekagen er teleselskabet TDC, der uden umiddelbare bagvedliggende nyheder løftes med 5,6 pct. til 31,72 kr.

Men generelt er humøret igen højt, efterhånden som investorerne tygger på det politiske efterspil efter sidste uges afstemning. Tirsdag og onsdag er der topmøder i EU. Tirsdag foregår mødet i Bruxelles, hvor lederne af de resterende 27 EU-lande skal forsøge at finde en vej frem efter briternes farvel til samarbejdet.

MÆRSK TABER VIGTIG OLIEKONTRAKT

En af de dårligst præsterende aktier tirsdag er A.P. Møller-Mærsks B-aktie, der stiger med 1,6 pct. til 8230 kr. efter mandagens fald på hele 8,6 pct.

Det kan hænge sammen med, at der allerede i mandagens handel opstod rygter om, at selskabets oliedivision, Maersk Oil, har mistet kontrakten på det store Al Shaheen-felt i Qatar, hvor Maersk Oil ellers har været operatør i mere end 20 år. Den nuværende aftale udløber i 2017.

Rygterne blev bekræftet af Mærsk selv om aftenen - efter dansk lukketid - og selskabet hæfter sig ved, at en eventuel forlængelse af aftalen ville have betydet væsentligt ringere vilkår.

»I forhold til den kontrakt, vi har nu, så er det nogle helt andre vilkår, der ville have været i en ny aftale,« siger Jakob Thomasen, der er administrerende direktør hos Maersk Oil, til Ritzau Finans.

FINANSAKTIER I HOPLA

Blandt de bedst præsterende papirer er bankerne tirsdag, efter at netop finanssektoren også stod for skud mandag, hvor statsrenterne fortsatte ned som følge af panikken efter det britiske valg.

Tirsdag stiger renterne igen en smule, og med dem løftes Jyske Bank, Danske Bank og Nordea med henholdsvis 3,7 pct. til 249,60 kr., 3,2 pct. til 170,70 kr. og 2,5 pct. til 55,25 kr. Uden for C20 stiger Sydbank 4 pct. til 164 kr.

Nordea virker dermed heller ikke synderligt påvirket af, at svenske SEB har sænket sit kursmål for aktien til 75,69 kr. fra 83,62 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

STRIBE AF KURSMÅLSÆNDRINGER

Og ændringer hos forskellige finanshuse har generelt effekt på tirsdagens marked.

Aktien i Chr. Hansen er eksempelvis påvirket af, at selskabet har fået hævet sit kursmål til 459 kr. fra 419 kr. hos Goldman Sachs. Finanshusets anbefaling af aktien er fortsat "neutral". Ingrediensaktien stiger med 2,4 pct. til 415,80 kr.

Goldman Sachs har også løftet kursmålet for aktien i Carlsberg til 540 kr. fra 510 kr., hvilket dog fortsat er under den aktuelle kurs tirsdag på 603 kr. efter en stigning på 1,7 pct. over dagen. Anbefalingen hos Goldman Sachs er da også stadig "sælg".

Britiske Barclays har omvendt sænket kursmålet for Vestas-aktien til 550 kr. fra tidligere 570 kr., men fastholdt anbefalingen "overvægt". Tirsdag stiger Vestas-aktien med 1,5 pct. til 424,10 kr.

Novo Nordisk er blevet pillet af Goldman Sachs' såkaldte "conviction buy"-liste over de mest anbefalelsesværdige aktier. Anbefalingen er dog fortsat "køb", skriver Bloomberg News. Novos aktie stiger 2,3 pct. til 349,70 kr.

Blandt sidepapirerne er der comeback til vagt- og serviceselskabet G4S, der fik læsterlige klø både fredag og mandag med dyk på 8,1 pct. og 8,5 pct.

Men tirsdag stiger aktien med 8,8 pct. til 16,21 kr., efter at den schweiziske storbank Credit Suisse ifølge data fra Bloomberg News har løftet sin anbefaling af aktien til "outperform" fra "neutral".

/ritzau/FINANS