Aktier: TDC toppede stille og afventende marked

Det var småt med udsvingene på det danske aktiemarked tirsdag, hvor omsætningen blandt de største papirer også viste sig temmelig begrænset.

Foto: Kim Haugaard

TDC var klart mest iøjnefaldende i det afdæmpede marked, der var præget af, at den britiske folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab, der afholdes torsdag, nu for alvor nærmer sig. C20 Cap-indekset endte 0,5 pct. højere i 997,44.

- Vi er nu for alvor gået ind i vent og se-fasen. Det viser sig virkelig på aktiviteten og også på kursbevægelserne, siger Kim Sejdelin, der er aktiehandler hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

For TDC drejede tirsdagen sig om frasalget af selskabets svenske forretning til rivalen Tele2, der hører hjemme i netop Sverige.

TDC Sverige afhændes for kontant 2,9 mia. svenske kr., svarende til 2,3 mia. kr. på gældfri basis. En strategisk gennemgang har ifølge det danske teleselskab vist, at Tele2 er en bedre langsigtet ejer af TDC Sverige, og den opnåede pris overstiger værdien ved fortsat TDC-ejerskab, oplyser teleselskabet.

Frasalget er betinget af, at EU-Kommissionen godkender fusionen. Og salget anslås at medføre en gevinst på cirka 0,8 mia. kr. efter skat, der indregnes som særlige poster vedrørende ophørte aktiviteter, når transaktionen er gennemført.

Frasalget ændrer TDC's forventninger til 2016's driftsresultatet på EBITDA-niveau, der nu lyder på 8,4 mia. kr. mod tidligere 8,8 mia. kr. Investorerne virkede dog relativt begejstrede for beslutningen, og TDC steg med 2,3 pct. til 31,90 kr.

- Det er et salg, der har været ventet i markedet, fordi fokus i stedet er på det norske marked. Der kan være nogen, der tænker, at prisen er god, og som derfor handler aktien op. Usikkerheden omkring Sverige er desuden ude af aktien nu, og det kan markedet se positivt på, siger Kim Sejdelin.

VESTAS-NYT FRA LONDON

Vindmølleproducenten Vestas holdt tirsdag kapitalmarkedsdag i London, men uden at det kastede store nyheder af sig.

Vestas' salgsdirektør, Juan Araluce, fortalte dog blandt andet, at vindindustrien generelt ser pæne muligheder i såkaldt repowering, hvor erstatning af gamle vindmøller med nye og mere effektive af slagsen er i fokus.

Men markedet reagerede lidt negativt på nyhederne, og Vestas-aktien dykkede med 1,1 pct. til 446,40 kr. Måske fordi der ikke faldt mere nyt om langsigtede målsætninger, som nogle markedsdeltagere havde håbet på.

- Der er ikke kommet nogle finansielle målsætninger, og det var der ellers nogen, der havde forventet. Det kan man let hænge sin negativitet op på. Samtidig kan man sige, at der heller ikke er kommet noget nyt, som man kan blive rigtig lykkelig over, siger Kim Sejdelin.

Nordea faldt 0,9 pct. til 62,15 kr. efter omtale i Svenska Dagbladet, SvD. Ifølge avisen kan banken mangle et beløb på mellem 50 og 80 mia. svenske kr. i ny kapital.

Finansinspektionen, der er i gang med at undersøge Nordeas interne risikomodeller, skriver dog i en pressemeddelelse, at bankens kapitalbehov - så vidt tilsynet på nuværende tidspunkt kan vurdere - er "væsentligt lavere", end hvad der gives indtryk for i artiklen fra SvD.

/ritzau/FINANS