Aktier: TDC tager teten efter frasalg

TDC er trukket i førertrøjen på det danske aktiemarked tirsdag efter frasalget af sin svenske forretning for et mindre milliardbeløb. Også Novo Nordisk klarer sig pænt, mens Nordea og gårsdagens sene kursraket, FLSmidth, roder rundt i bunden af eliteindekset.

Foto: Kim Haugaard

Facit for C20 Cap-indekset er kort efter åbning tæt på mandagens slutniveau. Indekset ligger 0,01 pct. højere 993,12.

TDC FORLADER SVERIGE

TDC får 2,3 mia. kr. i kassen fra frasalget af sine svenske forretningsaktiviteter, der er solgt med en regnskabsmæssig gevinst på 0,8 mia. kr. Til gengæld sænkes forventningerne til driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger, EBITDA, med 400 mio. kr. til 8,4 mia. kr.

Salget var ventet, da TDC åbnede for en strategisk gennemgang af ejerskabet i januar.

- Frasalget er meget på linje med, hvad der var forventet. Så jeg tror ikke, at det får den helt store effekt for kursen, vurderede Morten Imsgard, aktieanalytiker i Sydbank, forud for åbningen.

TDC stiger fra åbningen med 1,5 pct. til 31,65 kr.

VESTAS HOLDER KAPITALMARKEDSDAG

Der kan tirsdag også komme nyt fra Vestas, der er vært ved en kapitalmarkedsdag i London. Fokus er ifølge Martin Munk på eventuelle udmeldinger om de langsigtede forventninger. Tirsdag morgen ligger Vestas-aktien 0,8 pct. lavere i 448 kr.

FLSmidth-aktien er gået helt til bunds efter et fald på 2 pct. til 240,10 kr. Tilbagegangen følger et markant kurshop under lukkeauktionen mandag, hvor aktien fløj frem fra en kurs på 235,10 kr. til en lukkekurs på 245 kr. og dermed endte som dagens mest stigende C20-aktie. Nasdaq OMX Copenhagen vurderede ikke, at der er tale om en fejl i handelen, oplyste børsen til Ritzau Finans.

Blandt mandagens højdespringere var også Genmab, der igen er blevet del af JPMorgans analysedækning. Banken har genoptaget dækningen af Genmab med anbefalingen "neutral" og et kursmål på 1040 kr., fremgår det af data fra Bloomberg.

Genmab falder med 0,7 pct. til 1131 kr., mens indeksets storebror, Novo Nordisk, stiger med 0,5 pct. til 342,60 kr.

FORLYDENDER OM NORDEA

Nordea falder 1,4 pct. til 61,85 kr. efter omtale i Svenska Dagbladet, SvD. Ifølge avisen kan banken mangle et beløb på mellem 50 og 80 mia. svenske kr. i ny kapital. Finansinspektionen, der er i gang med at undersøge Nordeas interne risikomodeller, skriver dog i en pressemeddelelse, at bankens kapitalbehov så vidt tilsynet på nuværende tidspunkt kan bedømme er "væsentligt lavere", end hvad der gives indtryk af i artiklen fra SvD.

Ifølge SvD har Nordea undervurderet risikoen i sine udlån til erhvervskunder. Finansinspektionen påpeger imidlertid, at storbanken ifølge tilsynets seneste rapport opfylder kapitalkravene.

SvD's artikel blev til på baggrund af et notat fra Finansinspektion, som avisen var kommet i besiddelse af.