Aktier: TDC tager revanche i roligt C20

Det danske eliteindeks, C20 Cap-indekset, kommer tirsdag morgen samlet set næsten uændret fra start med en stigning på 0,1 pct. til 976,995.

Mandag endte det danske eliteindeks for tredje dag i træk med et plus. Samlet set steg indekset 0,9 pct. til 975,07.

TDC og FLSmidth trækker fra morgenstunden fra i det danske eliteindeks med de største stigninger.

TDC-aktien fik i sidste uge en hård medfart af flere finanshuse, som skar store lunser af kursmålet, og tidligere på morgenen kom selskabets svensk-finske konkurrent, Teliasonera, med regnskab for tredje kvartal, som viser, at selskabet fik 12.000 nye mobilkunder i Danmark i årets tredje kvartal.

- At Telia napper 12.000 kunder er ikke usædvanligt. Men Telia kommer til at holde telekonference på et tidspunkt senere i dag, og der vil alle TDC-aktionærer og investorer høre om, hvorvidt Telia vil hæve priserne eller ej, for det er det, som TDC var ude at gøre for noget tid siden, og det er en kursdriver for TDC, hvis Telia siger, at de også vil hæve priserne. Det, sammenholdt med at Goldman Sachs har sat TDC på deres liste over mest foretrukne, er vigtigt, vurderer senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea over for Ritzau Finans.

Omsætningen på Teliasoneras danske marked faldt med 5 mio. svenske kr. til 1459 mio. svenske kr., men i lokal valuta - danske kr. - var der tale om et fald på 2,5 pct. Telias driftsindtjening, EBITDA, eksklusive engangsposter blev løftet med 7 mio. svenske kr. til 211 mio. svenske kr.

Hvis man ser på hele Teliasonera-gruppen, var der derimod en negativ overraskelse i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, da selskabet måtte nedjustere forventningerne til hele årets resultat.

TDC aktien stiger 4 pct. til 35,36 kr. efter få minutters handel.

Der er desuden også revanche til ingeniørkoncernen FLSmidth, som kan se aktien suse op med 1 pct. til 257,80 kr. Tidligere tirsdag kom selskabet med nyheden om, at det har vundet en femårig kontrakt på vedligeholdelse af et kobberanlæg i Chile. Det er kobberproducenten Minera Dona Ines de Collahuasi, der har afgivet ordren.

Ordren, som FLSmidth har valgt ikke at sætte tal på, vil blive indtægtsført gradvist af Customer Services-divisionen og vil bidrage positivt til FLSmidths ordreindgang, omsætning og indtjening indtil midten af 2020, meddeler selskabet.

Omkring middagstid kommer selskabets svenske konkurrent Atlas Copco desuden med regnskab for tredje kvartal, hvilket også kan påvirke aktien.

Novo Nordisk havde mandag medvind af, at Jyske Bank hævede anbefalingen af aktien til "stærkt køb" fra "køb". Banken ser den seneste tids svaghed i aktiekursen kombineret med gode vækstudsigter som en god anledning for at købe op. Tirsdag morgen falder aktien 0,2 pct. til 369,30 kr.

Novozymes har tirsdag morgen fået sænket kursmålet af Nordea til 300 kr. fra 345 kr. Banken fastholder anbefalingen "hold". Fra morgenstunden stiger aktien 0,2 pct. til 276,40 kr.

Også Topdanmark har tirsdag morgen fået skåret i kursmålet af finanshuset Barclays til 221,00 kr. fra 235,00 kr. Barclays fastholder anbefalingen "undervægt". Kort efter børsens åbning falder aktien, der er placeret uden for C20-indekset, 0,6 pct. til 178,70 kr.

I bunden af C20 Cap-indekset placerer A.P. Møller-Mærsk sig. Selskabet fik mandag skåret kursmålet af både Nordea og norske DNB med henholdsvis 1500 kr. og 1600 kr. til 13.000 kr. og 15.000 kr. Begge finanshuse er dog stadig positive omkring aktien.

Mærsks B-aktie falder tirsdag morgen 0,7 pct. til 10.600,00 kr.

TV: Katrine Overgaard orienterer om bevægelserne på dagens aktiemarked