Aktier: TDC tæves tilbage af tvære teleaktionærer

Telekoncernen TDC måttet tage mod tørre tæv fra aktiehandlerne efter at have fremlagt planer om at betale mindre i udbytte til sine investorer.

Pernille Erenbjerg, adm. direktør i TDC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Samlet endte det danske eliteindeks med at stige 0,2 pct. til indeks 989,44 efter onsdag overordnet set at have ligget og balanceret omkring nullet.

Afslutningen af et rentemøde i den amerikanske centralbank, Fed, var formodentlig med til at skabe ambivalens hos markedets aktører.

- Vi har lidt haft en dans på stedet. Der er Fed-møde i aften, og markedet vil nok gerne høre, hvad Feds retorik er omkring markedsturbulensen, som er fulgt efter den urolige situation i Kina, hvor væksten er afmattet, vurderer Martin Munk, der er aktierådgiver i Jyske Bank, over for Ritzau Finans.

Herhjemme stjal TDC fokus fra morgenstunden med en ny strategi- og udbytteplan, som fra børsåbningen sendte aktien ned med mere end 15 pct. Eksempelvis vil det resterende udbytte for 2015 blive annulleret, mens TDC- og Yousee-brandet vil blive smeltet sammen til ét. Endelig indeholdt meddelelsen skuffende forventninger til 2016.

Siden den overraskende melding har investorerne dog fordøjet nyheden og sendt aktien en smule op igen.

- De er utilfredse med, at TDC sløjfer udbyttet. Rigtig mange har købt TDC-aktien netop som udbytteaktie. Den status er ved at forsvinde lidt, siger Torben Høyer, der er aktierådgiver i Nordea, til Ritzau Finans.

Teleaktien lukkede med et dyk på 9,6 pct. til 31,60 kr.

Der var også hug til Nordea, som fremlagde et årsregnskab med et lavere overskud end ventet og omkostninger til omstrukturering for knap 2 mia. kr. i forbindelse med en ny strategiplan.

Resultatet før nedskrivninger endte i kvartalet på 1027 mio. euro, hvilket var et fald i forhold til resultatet før nedskrivninger på 1286 mio. euro i fjerde kvartal 2014.

- Toplinjen skuffer umiddelbart. Men det er en tid, hvor det er svært at opnå en god toplinje. Faldet handler nok også om de investeringer på teknologifronten, som Nordea vil foretage, og som bliver en meget lang proces, vurderer Martin Munk.

Nordea-aktien endte næstnederst i C20 Cap-indekset med et fald på 5,2 pct. til 68,50 kr.

Også Danske Bank endte blandt bundskraberne i C20, idet aktien sank med 1,4 pct. til 182,10 kr.

- Danske Bank ryger nok lidt med i Nordeas slipstrøm, forklarer Martin Munk.

I toppen af eliteindekset endte høreapparatkoncernen GN Store Nord, som fik et klap på skulderen af Goldman Sachs. Det amerikanske finanshus løftede sin anbefaling af GN Store Nord til "køb" fra "neutral". Goldmans analytikere hævede i samme ombæring kursmålet for GN-aktien til 152 kr. fra 145 kr.

Fra GN selv kom der desuden en melding om, at der er fundet en afløser for selskabets afgående finansdirektør, Anders Boyer. Tyske Marcus Desimoni står klar til at overtage posten.

Høreapparataktien steg onsdag med 2,7 pct. til 128 kr.

Uden for C20 kom der onsdag regnskab for fjerde kvartal af 2015 fra Ringkjøbing Landobank. Og endnu engang præsterede den vestjyske bank et rekordår.

Renteindtægterne skrumpede godt nok en anelse, men et nyt fald i nedskrivningerne medvirkede til at løfte overskuddet til 459 mio. kr. efter skat. 2016 ser dog ud til at byde på et fald i basisresultatet ifølge bankens foreløbige forventninger.

Bank-aktien gled med 4,7 pct. til 1430 kr.

NNIT kom også med regnskabstal for 2015's sidste tre måneder. De viste fremgang i både omsætning og driftsindtjening - dog på baggrund af lidt lavere margin. 2016 ventes at give fortsat omsætningsvækst på mindst 5 pct., mens marginen i faste valutakurser ses dykke til mellem 10 og 11 pct. fra 11,6 pct. i 2015.

Aktien dalede 3,8 pct. til 178,50 kr.

Blandt sidepapirerne var der fremgang til ALK-Abelló, som har fået godkendt selskabets nye tabletvaccine mod husstøvmider, Acarizax, til markedsføring i Frankrig.

Aktien steg med 2 pct. til 950 kr.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk