Aktier: TDC synker til bunds i lyserødt C20

Der er igen pil ned på det danske aktiemarked tirsdag, hvor investorerne fortsat skal forsøge at sluge, at der ikke kom en aftale på plads med Grækenland og landets kreditorer i weekenden, og at der derfor stadig er en del usikkerhed på den front.

Læs mere
Fold sammen

Der er igen pil ned på det danske aktiemarked tirsdag, hvor investorerne fortsat skal forsøge at sluge, at der ikke kom en aftale på plads med Grækenland og landets kreditorer i weekenden, og at der derfor stadig er en del usikkerhed på den front.

Ved middagstid falder det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,2 pct. til 981,29, hvilket er en anelse mindre end rundt i Europa. Faldet tirsdag skal ses i lyset af et drop i eliteindekset på 1,7 pct. mandag og endnu større dyk på øvrige de europæiske markeder.

- Vi skal have priset den gode stemning fra sidste uge ud, hvor markederne troede, at en græsk aftale var tæt på. Europæiske aktier var oppe med 4 pct. på den baggrund, og nu skal vi nok tilbage til neutral, da en aftale ikke er så tæt på alligevel, siger Ib Fredslund Madsen, senior- og aktiestrateg i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Grækerne skal søndag en tur i stemmeboksene, hvor de skal sige ja eller nej til en ny økonomisk støtteordning til gengæld for store reformer. Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, har selv anbefalet at stemme nej.

Ib Fredslund Madsen vurderer, at markedet op til søndagens afstemning vil være meget påvirkeligt af, hvilken vej eventuelle meningsmålinger peger.

- Men jeg synes, at den negative stemning, vi så i går, så småt er ved at fortage sig, og så må vi så se, hvor markedet går hen, når vi får nogle indikationer af, hvordan afstemningen går, siger Ib Fredslund Madsen.

Hvis man kigger væk fra Grækenland og zoomer ind på Danmark, er der fokus på telesektoren, da EU-landene er nået til enighed om at fjerne de såkaldte roaming-afgifter fra 2017, hvilket vil betyde tabte indtægter for de europæiske teleselskaber.

- For TDC er det 200-300 mio. kr. på toplinjen, der genereres af roaming-afgifter, og det sætter sig til en vis grad også længere nede i resultatopgørelsen. Så det er bare endnu et regulatorisk tiltag, der gør, at TDC skal kunne finde omkostningsbesparelser i organisationen. Men det kommer nok ikke som et chok, for det er noget, som teleselskaberne i Europa har været klar over i lang tid, siger Morten Imsgard, der er senioranalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

Det er uvist, om de sløjfede afgifter er med til at presse TDC i tirsdagens handel, men aktien dykker i hvert fald 1,6 pct. til 49,05 kr. og tager en plads i bunden af C20 Cap.

I den anden ende af indekset er der medvind til til Carlsberg-aktien, da Nordea har løftet sin anbefaling af bryggeriaktien til "køb" fra tidligere "hold". Kursmålet er samtidig blevet løftet til 735 kr. fra 665 kr. Det giver muligvis et løft til Carlsberg-aktien, der stiger 0,8 pct. til 613,50 kr.

Vestas er endnu en gang i fokus med en ny ordre - efter flere andre af slagsen de seneste dage. Denne gang er det en mindre finsk ordre på 33 megawatt, der skal leveres til kunden Suomen Hyötytuuli. Vestas-aktien falder 0,2 pct. til 333,30 kr.

Uden for C20 Cap-indekset er Boconcept kommet med årsregnskab, der viste en fremgang på toplinjen, men til gengæld tilbagegang på driften. Boconcept-aktien falder 2,1 pct. til 142 kr.