Aktier: TDC rammes af støj om 2016

TDC er langt fra sluppet godt fra et telefonmøde med analytikerkorpset i fredags og falder tungt på børsen mandag formiddag. Nedturen sker i et danske aktiemarked, der er delt over næsten på midten med stigninger i otte af C20 Caps medlemmer. En aktie ligger uændret, mens 11 aktier falder.

C20 Cap-indekset ligger kort før klokken 11.45 0,5 pct. lavere i 1022,83.

TDC trækker ned i det samlede regnskab efter et fald på 7,3 pct., eller 3,53 kr., til 44,84 kr. En mindre del af faldet kan forklares med en udbetaling af udbytte på 1 kr., mens resten skal ses i lyset af, at analytikerkorpset er blevet mere skeptisk over for teleaktien siden offentliggørelsen af halvårsregnskabet i fredags.

- Der er en bekymring for, at 2016 kan blive hård for TDC. Konkurrencen er hård, og jeg tror, at det gør, at der er mange, der er ude at reducere deres estimater i dag. Det gør, at aktien sætter sig lidt. Vi så, at den begyndte at falde fredag under telekonferencen samt lige efter telekonferencen, siger chefhandler i Danske Bank, Mads Zink, til Ritzau Finans.

Selv har Danske Bank skåret sit kursmål til 49 kr. fra 55 kr. og gentaget anbefalingen "hold". Det sker med henvisning til, at der er risiko for, at udbyttet vil blive sænket. Banken er dog at finde blandt nettokøberne af aktien mandag formiddag.

Fra udlandet er der kommet en sænket anbefaling fra franske Société Générale, der har reduceret TDC-aktien til "hold" fra tidligere "køb" og skåret kursmålet til 50 kr. fra 58 kr.

I toppen af C20 Cap stiger DSV med 1,4 pct. til 256,10 kr. Økonomisk Ugebrev Finans skriver, at DSV ikke kun er interesseret i at købe op til de rette priser, men også selv kan blive et muligt opkøbsmål.

Novo Nordisk og Novozymes tog fredag god del i nedturen, da begge aktier faldt markant i kølvandet af deres halvårsregnskaber torsdag. Mandag morgen vågner investorerne op til kritiske røster om aktierne fra børshuse. Novo Nordisk er ifølge Bloomberg News blevet sænket til "underperform" fra "neutral" af analytikerne i Main First. Og Novozymes har fået sænket kursmålet til 375 kr. fra 400 kr. af ABG Sundal Collier, hvilket dog fortsat berettiger til en købsanbefaling.

Aktien i Novozymes falder med yderligere 1 pct. til 307,20 kr., mens Novo Nordisk ligger uændret i 388,50 kr.

Pandora, der kommer med halvårsregnskab tirsdag, falder med 1,2 pct. til 774 kr. inden regnskabet. Aktien satte lukkerekord så sent som i sidste uge i 799 kr. og er trods kursfald fredag og mandag stadig steget 53 pct. i år.

Blandt sidepapirerne er Mols-Linien sejlet i front for det danske aktiemarked efter en stigning på 12,8 pct. til 43,20 kr. Fremgangen kommer, efter at kapitalfonden Polaris sent fredag hævede sit bud på rederiet fra 34 kr. til 40 kr. per aktie.

Økonomisk Ugebrev Finans vurderer dog, at man godt kan argumentere for, at en endnu højere pris på 68 kr. vil være fair, og ugebrevet regner ikke med, at Polaris vil få så stor opbakning, at rederiet afnoteres.

- Aktieugebrevet venter, at Mols-Linien forbliver på børsen, og at kursen over det kommende år kan stige med mindst 50 pct. Risikoen er, at der sker en afnotering, hvor de unoterede aktier vil blive søgt samlet op af Polaris til kurs 40, skriver ugebrevet, der ikke synes, der er nogen umiddelbar risiko forbundet med at spille på en sandsynlig upside i aktien.

Mandagens foreløbigt største kursfald tilfalder Stylepit, der har meldt om et lidt større driftsunderskud end ventet samt ekstra nedskrivninger. Alt i alt ventes derfor nu et underskud før skat på 52 mio. kr. i 2014/15. Egenkapitalen per 30. juni var dermed 13,2 mio. kr., men vil blive styrket gennem en fortegningsemission, hvor investorerne kan tegne aktier til 0,10 kr. per styk. Det er markant under markedskursen på 0,357 kr. mandag formiddag, hvor aktien falder 10,8 pct.

Fuldtegnes emissionen vil antallet af noterede Stylepitaktier vokse med 160 pct. til over tre kvart milliard styk. Hvis emissionen fuldtegnes, får Stylepit et bruttoprovenu på 48,4 mio. kr. Foreløbigt er kapitaludvidelsen tegnet og garanteret for op til 40,8 mio. kr.

/