Aktier: TDC og Sydbank er til eksamen i fladt marked

Regnskaber fra TDC og Sydbank kan give de to selskaber hovedroller på det danske aktiemarked tirsdag.

Samtidig har Lundbeck været i overskrifterne, da topchef siden maj 2015, Kåre Schultz, har sidste arbejdsdag. Lundbecks finansdirektør, Anders Götzsche, er konstitueret administrerende direktør, indtil en ny topchef er fundet i løbet af de kommende seks måneder.

Overordnet tegner tirsdagens aktiemarked til at åbne tæt på uændret. Den tyske DAX-future stiger 0,1 pct., og i USA lukkede de toneangivende indeks lidt lavere mandag, men på nogenlunde samme niveau, som var gældende, da de danske aktiehandlere slukkede for deres skærme.

Ifølge Sydbank herskede der mandag i USA usikkerhed om præsident Trumps skatteplan.

Desuden skabte det usikkerhed, at Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort og Manafort tidligere partner Rick Gates blev anklaget for blandt andet konspiration mod USA.

Herhjemme er det noget mere håndgribelige størrelser, der ventes at sætte sit præg på aktiemarkedet fra åbningen, heriblandt regnskabet fra TDC.

Telekæmpen fastholder forventningerne efter et tredje kvartal, der var lidt bedre end ventet målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA).

Overskuddet landede på 2100 mio. kr., mens analytikere ifølge Inquiry Financials havde ventet et resultat på 2081 mio. kr. I forhold til samme periode sidste år var der tale om en tilbagegang fra 2165 mio. kr.

Aktien i TDC sluttede mandag 0,1 pct. højere i 38 kr. og haltede lidt efter fremgangen i C20 Cap-indekset, der satte årets 34. rekord efter en stigning på 0,6 pct. til 1196,95.

A.P. Møller-Mærsk rykkede godt frem mandag og trak sammen med Pandora og Vestas pænt op i det samlede regnskab.

MHI Vestas blev mandag udnævnt til foretrukken leverandør af 100 møller med en samlet kapacitet på 950 megawatt til den gigantiske havvindmøllepark Moray East i Storbritannien. For Pandora og Mærsk var der umiddelbart intet nyt fremme til at forklare fremgangen.

Fra børshusene er der tirsdag kommet løftede kursmål til FLSmidth og Chr. Hansen. Goldman Sachs har løftet kursmålet for FLS-aktien til 480 kr. fra 450 kr. og anbefaler fortsat køb, skriver Bloomberg News.

SEB har løftet kursmålet for Chr. Hansen til 640 kr. fra 600 kr. og gentager også købsanbefalingen.

Mandag steg FLSmidth med 0,4 pct. til 433,90 kr., og Chr. Hansen lukkede 0,3 pct. højere i 551,50 kr.

Fra regnskabsfronten er der tirsdag også nyt fra Sydbank. Banken fastholder sin prognose for 2017 om en flad udvikling i både basis- og handelsindtægter samt lavere nedskrivninger og lidt højere basisomkostninger.

Sydbank, der faldt 0,1 pct. til 247,40 kr. mandag, fik i tredje kvartal et overskud før skat på 497 mio. kr. mod 494 mio. kr. i samme periode året før.

Også fra Tivoli er der kommet regnskabstal for tredje kvartal mandag efter børslukketid. Kvartalet sluttede en smule under sidste års niveau, og det var påvirket af en våd sommer og fire færre åbningsdage.

Omsætningen faldt 3 pct. til 411 mio. kr. i kvartalet, mens resultatet efter skat faldt 1,5 pct. til 64,3 mio. kr.

Skakos kvartalsregnskab viser modsat fremgang til et overskud før skat på 5,5 mio. kr. i tredje kvartal fra 3,3 mio. kr. i samme periode sidste år. Forventningerne fastholdes.

Mandag steg aktien med 5,5 pct. til 87 kr. op til regnskabet.

Fast Ejendom Danmark og Grønlandsbanken kommer også med regnskaber tirsdag.

/ritzau/FINANS