Aktier: TDC og banker skaber lidt liv i stille indeks

Foto: AHMED JALIL.
Læs mere
Fold sammen

Udenlandsk interesse for TDC-aktien og revanche til finansaktierne på europæiske plan giver anledning til bare en lille smule bevægelse i det danske aktiemarked, der tirsdag middag generelt bevæger sig særdeles stilfærdigt.

TDC, Danske Bank og Jyske Bank er trioen i toppen af C20 Cap-indekset, der ligger i 999,40, som er marginale 0,2 pct. højere end slutniveauet mandag aften.

- Markederne ligger meget, meget tæt omkring uforandret både i Europa og i Danmark. Der er ikke så meget nyt under solen lige nu og her, konstaterer chefaktiehandler i Danske Bank, Mads Zink.

- Bankerne er dem, der "performer" bedst i Europa i dag, og de ligger også udmærket i Danmark og i Norden, fortsætter han.

Jyske Bank-aktien stiger 1,6 pct. til 283,90 kr., Danske Bank-aktien løftes 1,1 pct. til 178,50 kr., og Nordea-aktien følger lidt nølende trop med en stigning på 0,5 pct. til 64,60 kr.

- Der er ikke noget nyt ude som sådan. Men der har været lidt udsalg i banker i den seneste uges tid, så de "rebounder" lidt. Når markedet bliver lidt mere stabilt, så er det ofte dem, der har haft det sværest, der kommer mest igen, forklarer Mads Zink.

For Nordea gør der sig det særlige vilkår gældende, at Nykredit har sænket sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb" og reduceret kursmålet til 71 kr. fra 78 kr. Storbanken offentliggør sit regnskab for 1. kvartal tidlig onsdag morgen.

Med i toppen er TDC-aktien med en stigning på 1,5 pct. til 33,69 kr.

- Udlandet ser stadig positivt på TDC. Vi så en lang periode, hvor udlandet var de store sælgere, specielt efter årsregnskabet. I dag er udlandet de største købere, og det har de været i efterhånden nogle uger. Måske var aktien kommet for langt ned. Det er mit indtryk, vurderer Mads Zink.

Dybt i eliteindekset ligger FLSmidth-aktien, der belastes af kvartalsregnskab fra svenske Atlas Copco, der ligesom det danske ingeniørselskab leverer udstyr til den globale mineindustri. I regnskabet giver Atlas Copco udtryk for, at vilkårene for minemarkedet fortsat er svære, og ordrevolumenen for udstyr faldt en del sammenlignet med sidste år.

FLSmidth-aktien falder tirsdag middag 0,9 pct. til 266,10 kr.

Også for Novozymes, der falder 0,5 pct. til 312,50 kr., og Chr. Hansen, der taber 0,6 pct. til 405,70 kr., byder tirsdagen på branchenyt. Den amerikanske kemikoncern Dupont kom ud af første kvartal med et markant bedre ordinært overskud per aktie end ventet ifølge Bloomberg News. Omsætningen endte også bedre end ventet i perioden.

Tirsdagens mest spektakulære aktiebegivenhed synes at blive Tue Mantonis exit som topchef i Bang & Olufsen. Han afløses 1. juli af Henrik Clausen, der kommer fra Telenor.

Tue Mantoni afviser over for Ritzau Finans, at der er tale om en fyring. I stedet er det direktøren selv, der har valgt at trække sig tilbage fra posten.

- Der er ikke tale om en fyring. Jeg synes, man skal læse det, der står sort på hvidt i fondsbørsmeddelelsen. Og det er, at jeg for et stykke tid siden tog fat i selskabets bestyrelsesformand og sagde, at jeg gerne ville noget andet i fremtiden, siger Tue Mantoni til Ritzau Finans.

- Hvis man skal kalde det noget, skal man kalde det en opsigelse, tilføjer han.

Chefskiftet koster tirsdag middag B&O-aktien et tab på 2,1 pct. til 70 kr.

Exiqon-aktien ligger 0,6 pct. lavere i 17,70 kr. op til regnskabet for første kvartal, som kommer tirsdag. For helåret venter selskabet en omsætning på cirka 180-185 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på cirka 15-20 mio. kr.

Også Grønlandsbanken, hvis aktie ligger i 600 kr., kommer med tal for årets første tre måneder tirsdag. Op til dette venter banken for hele 2016 et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger i niveauet 125-145 mio. kr.