Aktier: TDC markant op efter opkøbsspekulation

Læs mere
Fold sammen

Aktien i telekoncernen TDC stiger markant fra åbningen fredag efter skriverier i Dagbladet Børsen om, at en udenlandsk kapitalfond har forberedt et opkøb af selskabet.

Flere kilder nævner ifølge avisen, at der er tale om den amerikanske kapitalkæmpe Apollo, og avisen erfarer, at en mulig køber har hyret det amerikanske corporate finance-hus Lazard som rådgiver i overtagelsesplanerne.

TDC's bestyrelsesformand, Vagn Sørensen, siger imidlertid, at "der pågår ikke nogen diskussion," men han ønsker omvendt ikke at kommentere, hvorvidt der har været en diskussion.

- Det giver noget fokus på aktien, og den vil sandsynligvis trække op på baggrund af den historie, der kører i markedet, sagde afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank før åbningen til Ritzau Finans.

Efter fem minutters handel er TDC's aktie steget med 9 pct. til 35,40 kr., og den er dermed kraftigt medvirkende til, at C20 Cap-indekset holder sig i plus - med 0,04 pct. til 991,35. I fredagens handel er der endvidere stor opmærksomhed om den månedlige beskæftigelsesrapport fra USA. Den offentliggøres klokken 14.30 dansk tid.

- Sidste måned fik vi en noget skuffende rapport med 38.000 nyskabte job, og kommer der endnu en skuffende rapport, vil det skabe usikkerhed om den amerikanske økonomi, siger Ole Kjær Jensen.

Bryggerikoncernen Carlsberg viser ligeledes gode takter efter et løftet kursmål hos analytikerne hos den schweiziske storbank Credit Suisse til 650 kr. fra tidligere 590 kr. Anbefalingen fastholdes samtidig på "neutral", fremgår det af Reuters. Carlsberg-aktien stiger 0,3 pct. til 634,50 kr.

I samme boldgade har det amerikanske finanshus Morgan Stanley haft Pandora under luppen og sænket sit kursmål for smykkeaktien til 950 kr. fra 1150 kr. Anbefalingen "ligevægt" fastholdes, fremgår det af data fra Bloomberg News. Pandora-aktien ligger 0,5 pct. lavere i 842 kr.

I bunden af C20 Cap ligger A.P. Møller-Mærsk med et fald til selskabets B-aktie på 1,9 pct. til 8365 kr. som modreaktion på torsdagens stigning i aktien på 4,5 pct. - og som følge af et fald i olieprisen siden torsdag eftermiddag.

Derudover viser de ugentlige ratetal fredag umiddelbart stor tilbagegang, indikerer data fra Shanghai Shipping Exchange.

/ritzau/FINANS