Aktier: TDC lyser svagt grønt i et rødt C25

Der er fald over det meste af linjen, når man kigger på det danske eliteindeks, C25, mandag middag.

Aktier: TDC lyser svagt grønt i et rødt C25 Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng

De eneste selskaber, der lyser grønt i det røde hav er TDC, GN Store Nord og Ørsted.

C25 falder 0,5 pct. til 1092,74

Dermed er de danske aktier helt med på den kedelige udvikling i resten af Europa, hvor også det brede Stoxx 600 falder 1,1 pct., det britiske FTSE 1,1 pct., mens det tyske DAX-indeks falder 0,6 pct.

Ifølge senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk er det blandt andet renternes stigning de seneste dage, der sætter negative spor på aktiemarkederne.

»Vi fortsætter tendensen, hvor vi slap i fredags. Der var fald i USA, og det ser vi også i Asien, Europa og Danmark. Renten er steget med en hastighed, der får investorerne til at frygte, hvad der kan ske.«

STØVET HAR LAGT SIG EFTER TDC-BOMBE

TDC har fået løftet kursmålet til 45 kr. fra 42 af ABG Sundal Collier, uden at der er blevet pillet ved købsanbefalingen.

Teleselskabet fik ellers hug og faldt tungt torsdag, hvor selskabet offentliggjorde, at man har købt medieselskabet MTG Nordic.

»Støvet har efterhånden lagt sig. Nogle investorer troede måske, at TDC ville blive opkøbt, så TDC er pludselig en helt anden case, end det var for et par dage siden,« siger Martin Munk fra Jyske Bank.

ALM. BRAND OG VESTAS FALDER EFTER OPKØB

Vestas har for omkring 600 mio. kr. overtaget amerikanske Utopus Insights, der leverer dataanalyser. Selskabet har 15 års erfaring i udvikling af digitale løsninger, en portefølje af innovative digitale produkter, mere end 30 patenter og et team af erfarne dataforskere, energiingeniører, energisoftwareudviklere og meteorologer, oplyser Vestas.

Mandag middag er investorerne ikke begejstrede, og aktien falder med 1,2 pct. til 399,40 kr.

Uden for eliteindekset har Alm. Brand købt Saxo Privatbank, som bliver slået sammen med bankaktiviteterne i Alm. Brand-koncernen. Købsprisen er 360 mio. kr., og det bliver finansieret med egenkapital fra Alm. Brand-koncernen, skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Som følge af overtagelsen af Saxo Privatbank, der kommer med 17.500 kunder, forøger Alm. Brand Bank sit forretningsomfang med 50 pct. I forvejen har Alm. Brand Bank omkring 50.000 kunder på landsplan.

»En meget stor del af vores 50.000 kunder er privatkunder, og hos Saxo Privatbank er omkring 15.000 af de 17.500 nye kunder private, så det er en bank, der på mange måder matcher vores,« siger Søren Boe Mortensen, der er administrerende direktør hos Alm. Brand, til Ritzau Finans.

Aktien falder dog 2,5 pct. til 71,80 kr.

NY DIREKTØR I TOPDANMARK

Med ned i det røde marked følger også Topdanmark, der mandag morgen kunne offentliggøre, at man har fundet en ny administrerende direktør internt.

Det bliver Peter Hermann, der siden 2016 har været direktør i Topdanmark Livsforsikring, som indtager chefstolen, efter at Christian Sagild sagde farvel sidste år.

Aktien falder mandag middag 0,6 pct. til 278,20.

Også ingeniørkoncernen FLSmidth falder, efter selskabet har fået nyt fra sin svenske konkurrent Sandvik. Svenskerne, der blandt andet leverer ind til første del af etableringen af en mine, har leveret et bedre end ventet regnskab for fjerde kvartal. Aktien i FLS er med i bunden og falder med 0,4 pct. til 343, 80 kr.