Aktier: TDC ligger igen nederst i let stigende C20

TDC-aktien har igen indtaget sidstepladsen i eliteindekset C20 Cap. Teleaktien falder 0,6 pct. efter onsdagens fald på 9,6 pct.

TDC præsenterede onsdag sin nye strategi- og udbytteplan og vil skære markant i de udbetalinger, som aktionærerne kan se frem til. Banken Barclays har efterfølgende hævet sin anbefaling af teleaktien til "ligevægt".

C20 Cap stiger en anelse, efter at det fra handlens begyndelse var let faldende. Indekset ligger 0,2 pct. højere i 991,74.

De danske aktier følger tendensen fra USA. Her faldt aktierne efter dansk børslukketid, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, gav udtryk for bekymring over, at den finansielle uro vil dæmpe det økonomiske opsving.

- Vi kører i strømmen på, hvad der sker i udlandet, konstaterer afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank, der ser den amerikanske centralbanks udmelding som udtryk for, at en rentestigning lader vente på sig.

- Der var ikke den helt store overraskelse i det, der kom fra Fed. Man følger den økonomiske udvikling tæt, og sandsynligheden for, at man hæver renten i marts, er faldet betragteligt over den seneste måned, vurderer han.

Blandt enkeltaktierne er der også fokus på Nordea. Swedbank skruer op for anbefalingen af sin svenske bankkollega efter sidstnævntes regnskab for fjerde kvartal onsdag morgen, der bød på lidt lavere indtægter og bundlinje end ventet. Swedbank anbefaler nu "køb" af Nordea mod tidligere "neutral", fremgår det af data fra Bloomberg News. Kursmålet er dog sænket til 75,53 kr. fra 78,69 kr.

Nordea-aktien falder 0,4 pct. til 68,25 kr.

FLSmidth har før set sin aktiekurs blive sat i svingninger, når konkurrenter og kollegaer på markedet for mineudstyr er kommet med regnskab. Der kan derfor blive holdt øje med meldingerne fra Caterpillar, når verdens største leverandør af gravemaskiner til minesektoren præsenterer regnskab i eftermiddag. Derudover kommer også kollegaen Atlas Copco med regnskab.

FLSmidth-aktien ligger 0,4 pct. højere i 236,80 kr.

Også Coloplast kan rykke på sig på grund af et regnskab fra den anden side af Atlanten. Torsdag skal det vise sig, hvordan det ser ud på bundlinjen hos konkurrenten CR Bard, der blandt andet laver katetre og urologiprodukter. Coloplast dropper 0,3 pct. til 558,50 kr.

Novo Nordisk, der røg op med 1,7 pct. til 384,70 kr. onsdag, får regnskabsnyt fra sin amerikanske konkurrent Eli Lilly. Torsdag kan Novo-aktien dog notere et fald på 0,1 pct. til 384,40 kr.

Glunz & Jensen kommer med regnskab for andet kvartal af 2015/16. De seneste forventninger til regnskabsåret er en omsætning mellem 300 og 320 mio. kr. samt et EBITDA-resultat i niveauet 20-25 mio. kr.

Glunz & Jensen-aktien er endnu blevet handlet torsdag morgen.

ALK-Abelló meddelte inden børsåbning, at det udvider partnerskabet med Abbott til også at omfatte registrering og markedsføring af ALK's tabletvaccine mod husstøvmideallergi, Acarizax, på syv vækstmarkeder i Sydøstasien.

De første lanceringer i Sydøstasien ventes at kunne finde sted fra 2017. ALK-aktien steg med 2 pct. til 950 kr. onsdag efter nyheder om, at selskabet har fået godkendt Acarizax til markedsføring i Frankrig. Aktien stiger torsdag med 1,1 pct.

Lundbeck kan også komme i fokus efter forlydender om, at selskabet vil sælge dele af hovedkvarteret fra. Håbet er en større trecifret milliongevinst, skriver Jyllands-Posten. Lundbeck vil ikke kommentere hverken økonomien eller detaljerne.

Lundbeck-aktien falder 1,7 pct. til 226,50 kr. torsdag.

/ritzau/FINANS

 

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk