Aktier: TDC gør comeback i nedtursramt marked

Et lille comeback til TDC kan fredag morgen ikke ændre på, at de danske eliteindeks C20 Cap generelt har det svært.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Indekset falder fra åbningen med 0,4 pct. til 956,95 og følger dermed tendensen i resten af Europa, hvor stemningen også er en smule mat efter aktiefald i USA og Asien.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har samtidig gjort ondt værre med nedjusteringer af tre danske eliteaktier, nemlig Novozymes, Chr. Hansen og Carlsberg.

Goldman Sachs har således skåret en luns af sit kursmål for Novozymes og sigter nu efter 231 kr. mod tidligere 278 kr. Anbefalingen er stadig "neutral", fremgår det af Bloomberg News.

For Carlsberg har Goldman Sachs gentaget anbefalingen "sælg" - nu med et kursmål på bare 515 kr. mod tidligere 536 kr.

Endelig har Chr. Hansen fået skåret kursmålet til 411 kr. fra 452 kr., mens anbefalingen fortsat er "neutral".

Novozymes er åbnet i bunden af C20 Cap med et fald på 1,4 pct. til 232 kr., Carlsberg taber 0,4 pct. til 577 kr., og Chr. Hansen ligger 0,4 pct. nede i 384,40 kr.

TDC TIL SYN

TDC har også haft sin aktie til eftersyn og har fået sænket sit kursmål til 34,50 kr. fra 40 kr. af Nordea. Derimod har Danske Bank løftet sin anbefaling af TDC til "køb" fra "hold", og det gør tilsyneladende indtryk.

I hvert fald genvinder TDC 1,3 pct. til 33,70 kr. efter et fald på 6,8 pct. torsdag, da det kom frem, at et potentielt købstilbud på teleselskabet tilsyneladende har lidt skibbrud.

For A.P. Møller-Mærsk er det dagen derpå efter torsdagens aktiefest i forbindelse med opkøbet af tyske Hamburg Süd.

Fearnley Securities vurderer over for Bloomberg News, at Mærsk har betalt mellem 2,2 og 2,7 mia. dollar for det tyske containerrederi - et opkøb, som muligvis kan få flere analytikerkommentarer med på vejen i de kommende dage.

Fredag falder B-aktien i Mærsk med 0,4 pct. til 9895 kr. efter en stigning på 6,7 pct. torsdag.

NYT FRA G4S

Blandt de mindre banker kan Ringkjøbing Landbobank få opmærksomhed, efter at Nordea har løftet sin anbefaling af aktien til "køb." fra "hold." Nordea holder samtidig fast i kursmålet på 1620 kr.

Ringkjøbing Landbobank-aktien er åbnet 0,6 pct. højere i 1409 kr.

En større virksomhedshandel er blevet mødt med et kursfald til G4S-aktien, der taber 0,4 pct. til 21,25 kr. Det dansk-britiske vagt- og serviceselskab har indgået aftale om at afhænde sin israelske sikkerhedsforretning - G4S Secure Solutions Israel.

Køberen er FIMI Opportunity Funds, der betaler 425 mio. shekel for overtagelsen - svarende til 774,2 mio. kr. Torsdag steg G4S med 1,5 pct. til 21,33 kr.