Aktier: TDC faldt som en sten på børsen

TDC lagde milevid afstand til de øvrige aktier i C20 Cap mandag. Og det var ikke med positivt fortegn, for aktien faldt som en sten på børsen. Samlet røg TDC ned med 7,1 pct. til 44,80 kr. efter også at have indkasseret det største kursfald blandt eliteaktierne i fredags på 5,3 pct.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At TDC svømmer mod strømmen kan altovervejende henføres direkte til, at selskabet kom med halvårsregnskab i fredags - og det faldt ikke i god jord.

En mindre del af mandagens fald kan forklares med en udbetaling af udbytte på 1 kr., mens resten skal ses i lyset af, at analytikerkorpset er blevet mere skeptisk over for teleaktien siden offentliggørelsen af regnskabet.

- Der er en bekymring for, at 2016 kan blive hård for TDC. Konkurrencen er hård, og jeg tror, at det gør, at der er mange, der er ude at reducere deres estimater i dag. Det gør, at aktien sætter sig lidt. Vi så, at den begyndte at falde fredag under telekonferencen samt lige efter telekonferencen, siger chefhandler i Danske Bank, Mads Zink, til Ritzau Finans.

Selv har Danske Bank skåret sit kursmål til 49 kr. fra 55 kr. og gentaget anbefalingen "hold". Det sker med henvisning til, at der er risiko for, at udbyttet vil blive sænket. Banken er dog at finde blandt nettokøberne af aktien mandag formiddag.

Fra udlandet er der kommet en sænket anbefaling fra franske Société Générale, der har reduceret TDC-aktien til "hold" fra tidligere "køb" og skåret kursmålet til 50 kr. fra 58 kr.

Samlet faldt 6 aktier i C20 Cap-indekset, der alt i alt lukkede mandagen ned med en lille stigning på 0,4 pct. i 1031,88.

En af de mest stigende aktier i C20 Cap mandag blev DSV, der steg med 1,9 pct. til 257,30 kr. Økonomisk Ugebrev Finans har skrevet, at DSV ikke kun er interesseret i at købe op til de rette priser men også selv kan blive et muligt opkøbsmål.

Novo Nordisk og Novozymes tog fredag god del i nedturen, da begge aktier faldt markant i kølvandet af deres halvårsregnskaber torsdag. Mandag morgen vågner investorerne op til kritiske røster om aktierne fra børshuse. Novo Nordisk er ifølge Bloomberg News blevet sænket til "underperform" fra "neutral" af analytikerne i Main First. Og Novozymes har fået sænket kursmålet til 375 kr. fra 400 kr. af ABG Sundal Collier, hvilket dog fortsat berettiger til en købsanbefaling.

Aktierne vandt dog lidt af det tabte tilbage mandag. Aktien i Novozymes steg med 0,5 pct. til 311,90 kr., mens Novo Nordisk lagde 0,9 pct. på kursen og steg til 392,10 kr.

Pandora, der kommer med halvårsregnskab tirsdag morgen, faldt med 0,7 pct. til 778 kr. som den næstmest faldende aktie. Måske investorerne tog lidt forskud på regnskabet, da aktien satte lukkerekord så sent som i sidste uge i 799 kr.

Blandt sidepapirerne sejlede Mols-Linien i front for det danske aktiemarked efter en stigning på 12,3 pct. til 43 kr. Fremgangen kom, efter at kapitalfonden Polaris sent fredag hævede sit bud på rederiet fra 34 kr. til 40 kr. per aktie.

Økonomisk Ugebrev Finans vurderer dog, at man godt kan argumentere for, at en pris på 68 kr. vil være fair, og ugebrevet regner ikke med, at Polaris vil få så stor opbakning, at rederiet afnoteres.

- Aktieugebrevet venter, at Mols-Linien forbliver på børsen, og at kursen over det kommende år kan stige med mindst 50 pct. Risikoen er, at der sker en afnotering, hvor de unoterede aktier vil blive søgt samlet op af Polaris til kurs 40, skriver ugebrevet, der ikke synes, der er nogen umiddelbar risiko forbundet med at spille på en sandsynlig upside i aktien.

Mandagens største kursfald tilfaldt Stylepit, der har meldt om et lidt større driftsoverskud end ventet samt ekstra nedskrivninger. Alt i alt ventes derfor nu et underskud før skat på 52 mio. kr. i 2014/15. Egenkapitalen per 30. juni var dermed 13,2 mio. kr., men vil blive styrket gennem en fortegningsemission, hvor investorerne kan tegne aktier til 0,10 kr. per styk. Det er markant under markedskursen på 0,359 kr. mandag, hvor aktien faldt med 10,3 pct.

Fuldtegnes emissionen vil antallet af noterede Stylepitaktier vokse med 160 pct. til over tre kvart milliard styk. Hvis emissionen fuldtegnes, får Stylepit et bruttoprovenu på 48,4 mio. kr. Foreløbigt er kapitaludvidelsen tegnet og garanteret for op til 40,8 mio. kr.