Aktier: TDC får vinger af opkøbssnak

De europæiske aktiemarkeder har torsdag middag rettet op efter en negativ start under indtryk af meldinger fra den amerikanske centralbank Federal Reserve.

Læs mere
Fold sammen

Efter et par timers handel er billedet mestendels jævne plusser i de ledende indeks, og herhjemme stikker TDC-aktien af fra resten af eliteindekset, der ligger marginalt højer ei 957,7.

TDC-aktien stiger klart mest i C20 med et plus på 2,5 pct. til kurs 50,60, efter at selskabets topchef, Carsten Dilling, i dagens udgave af Børsen erklærer, at hans selskab bliver et mere interessant opkøbsmål.

- Vi kører vores forretning ud fra, at vi skal stå alene. Og vi tror på, at den plan er så stærk, og at vi dermed bliver et mere og mere interessant opkøbsemne for dem, der er interesserede, siger Carsten Dilling til avisen.

TDC-analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets vurderer, at det er sandsynligt, at topchefen får ret.

- Det er en kæmpe konsolidering i gang i den europæiske telesektor, og der skal TDC nok indgå på et eller andet tidspunkt. Det er vi slet ikke i tvivl om. Men det er nok ikke lige her og nu, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Onsdag steg de amerikanske aktier markant, da meldingerne fra centralbankchef Janet Yellen blev tolket i retning af, at der formentlig går lang tid endnu, før Federal Reserve vil sætte renten op. Det var guf for de amerikanske investorer, men set med europæiske briller betyder det formentlig også, at dollarens styrkelse over for euro tager af i tempo.

De seneste dages sidelæns bevægelser på de internationale valutamarkeder, blev sent onsdag aften afløst af voldsomme bølgeskvulp, hvor dollar svækkedes markant og euro nåede i underkanten af 1,10 dollar, hvilket er negativt for de europæiske virksomheder, der dermed mister konkurrenceevne. Torsdag middag har dollar dog igen vundet noget frem, så der går 1,0691 dollar pr. euro.

Vestas har vundet en ordre på 48 megawatt til et projekt i Kina. Aktien falder dog 0,5 pct. til 286,80 kr.

Nederst i C20 falder Danske Bank 1,8 pct. (3,10 kr.) til kurs 172,50, mens Pandora ligger 0,5 pct. lavere (3,00 kr.) i kurs 611,50. Faldet i Danske Bank er lidt mindre end udbyttet på 5 kr., mens Pandora kun påvirkes lidt af udbyttefragang på 9 kr. pr. aktie.

Afgørelsen om, hvorvidt Novo Nordisk genansøger om godkendelse af insulinet Tresiba i USA, er ifølge dagbladet Børsen på trapperne. Investorer i Novo Nordisk har kæmpebeløb på spil, da kursværdien kan svinge 100-150 mia. kr. på udfaldet af den igangværende vurdering af Tresiba.

- Det er måske den vigtigste begivenhed for Novo Nordisk i år. Det kan sende aktien op, men det kan også sende aktien betydeligt ned, hvis de venter med at indsende ansøgningen. Vi regner med april-maj, siger Jesper Bamberger.

Novo Nordisk stiger 0,3 pct. til kurs 340,50.

Blandt sidepapirerne aflægger bryggeriet Harboes regnskab for sit forskudte tredje kvartal. For hele året venter selskabet et driftsresultat på EBITDA-niveau på 115-125 mio. kr. og et overskud før skat på 25-35 mio. kr. Harboes ligger uændret i 97 kr. forud for regnskabet.

Zealand Pharma oplyser før børstid, at partneren Sanofi har offentliggjort de første resultater fra det såkaldte Elixa hjerte-kar-sikkerhedsstudie af Lyxumia (Lixisenatid), og resultaterne understøtter ifølge selskabet Sanofis genindsendelse af en registreringsansøgning for Lixisenatid i USA i 3. kvartal 2015.

Studiet viste, at Lixisenatid var non-inferiør, men ikke overlegen, i forhold til placebo for så vidt angår hjerte-kar-sikkerheden.

Zealand-aktien stiger 4,8 pct. til 99,00 kr.

/ritzau/FINANS