Aktier: TDC blev succeshistorien i trist marked

TDC blev den mest interessante historie i tirsdagens aktiemarked, hvor teleaktien trodsede den triste stemning og steg 2,5 pct. til 34,85 kr., mens eliteindekset C20 Cap blev trukket 0,5 pct. ned til 970,66 af blandt andre Mærsk-aktierne, Danske Bank og Novo Nordisk.

Læs mere
Fold sammen

- Goldman satte TDC på sin "conviction buy"-list for morgenstunden, og den nåede på et tidspunkt 5 pct. højere, bemærker chefhandler i Sydbank Jørn Jakobsen som den væsentligste forklaring på teleaktiens iøjnefaldende stigning.

Men medvirkende årsag var måske også, at den svenske ærkekonkurrent, Telia, i forbindelse med sit kvartalsregnskab oplyste, at selskabet ligesom TDC vil hæve priserne for sine billigste abonnementer. Det er uvant kost og positivt for TDC i et ellers meget konkurrencebetonet telemarked.

Samtidigt med at Goldman Sachs sætter TDC på sin "conviction buy"-liste, sænker finanshuset dog sit kursmål for aktien til 47 kr. fra 57 kr., men det kompenseres rigeligt af, at anbefalingen af aktien hæves til "køb" fra "neutral".

Bankerne var et anden af tirsdagens temaer, mener Jørn Jakobsen og henviser til bankrapporten fra Den Europæiske Centralbank, ECB.

- De har ligget lidt halvskidt i dag, efter at ECB var ude med en ny rapport, hvor de påpeger, at udlånsmarginalen er under pres i hele Europa og fortsat falder, påpeger han.

I København faldt Danske Bank-aktien 0,9 pct. til 201,90 kr., og Jyske Bank faldt 0,6 pct. til 365,80 kr.

Nordea, der er regnskabsaktuel tidligt onsdag morgen, gik mod tendensen og steg 0,5 pct. til 78,90 kr.

Mærsk-aktierne var en klods om benet på C20 Cap-indeks med et fald for B-aktien på 0,8 pct. til 10.590 kr. - på en handelsdag, der var særligt ringe for energi- og råvareselskaberne på de europæiske aktiemarkeder.

- Jeg tror, at folk er noget nervøse for, om de kommer med en lille nedjustering for deres container-rederi. Der er jo ikke rigtigt være den stigning i raterne, som man havde håbet på. Så den (aktien, red.) har det ikke ret godt, mener Jørn Jakobsen.

Mærsk-aktierne fik selskab af Novo Nordisk, DSV og WDH i bunden af indekset med fald på henholdsvis 1,8 pct. til 363,50 kr., 1,7 pct. til 269,50 kr. og 2,5 pct. til 595 kr. Det var ikke selskabsspecifikke nyheder som begrundelse for de tre aktiers bundpræstationer.

FLSmidth relaterer sig også traditionelt til råvareaktierne, men tirsdag bevægede ingeniøraktien opad med en stigning på 0,7 pct. til 257,10 kr. Selskabet kunne tidligere tirsdag meddele, at det har vundet en femårig kontrakt på vedligeholdelse af et kobberanlæg i Chile. Det er kobberproducenten Minera Dona Ines de Collahuasi, der har afgivet ordren.

Ordren, som FLSmidth har valgt ikke at sætte tal på, vil blive indtægtsført gradvist af Customer Services-divisionen og vil bidrage positivt til FLSmidths ordreindgang, omsætning og indtjening indtil midten af 2020, meddeler selskabet.

Novozymes fik tirsdag morgen sænket kursmålet hos Nordea til 300 kr. fra 345 kr. Banken fastholder anbefalingen "hold". Aktien steg 0,4 pct. til 276,90 kr.

Også Topdanmark fik skåret i kursmålet af finanshuset Barclays til 221,00 kr. fra 235,00 kr. Barclays fastholder anbefalingen "undervægt". Topdanmark-aktien faldt 1,0 pct. til 178 kr.