Aktier: TDC bakker oven på regnskab

Læs mere
Fold sammen

Små udsving præger det danske aktiemarked tirsdag, hvor regnskaber fra TDC og Sydbank har rokket lidt ved de to aktier.

Imens træder Lundbeck-aktien vande efter meddelelsen om, at selskabets topchef siden maj 2015, Kåre Schultz, har sidste arbejdsdag, inden han tiltræder i israelske Teva.

Lundbecks finansdirektør, Anders Götzsche, er konstitueret administrerende direktør, indtil en ny topchef er fundet i løbet af de kommende seks måneder.

C20 Cap-indekset falder fra åbningen med 0,3 pct. til 1193,55 efter at have sat rekord mandag.

TDC falder 2,3 pct. til 37,13 kr. Telekæmpen fastholder forventningerne efter et tredje kvartal, der var lidt bedre end ventet målt på driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA). Til gengæld var omsætningen svagere end ventet.

Og dykker man ned i regnskabet, var der små forstyrrelser, mener Sydbank-analytiker Morten Imsgard. Blandt andet taber TDC kunder i privatmarkedet, selv om det i kvartalet overtog lavprisselskabet Plenti.

- På den private side af TDC's forretning er det noget, der virkelig springer i øjnene. Det positive er, at udviklingen i den gennemsnitlige omsætning per kunde, Arpu, i den danske mobilforretning er bedre end ventet.

- Til gengæld taber man rigtig mange kunder. Nu har TDC overtaget Plenti og har et plus på 42.000 kunder i forhold til for et år siden - men man overtog langt flere kunder fra Plenti. Og skræller man det ud, så siger TDC faktisk, at det taber 38.000 kunder, påpeger Morten Imsgard.

Blandt morgenens positive islæt er FLSmidth og Chr. Hansen. Goldman Sachs har løftet kursmålet for FLS-aktien til 480 kr. fra 450 kr. og anbefaler fortsat køb, skriver Bloomberg News.

SEB har løftet kursmålet for Chr. Hansen til 640 kr. fra 600 kr. og gentager også købsanbefalingen.

Chr. Hansen stiger mest i C20-regi og ligger efter et kvarters handel til en gevinst på 0,6 pct. til 555 kr. Lige efter følger FLSmidth, der stiger 0,4 pct. til 435,60 kr.

Lundbeck, der må sige farvel til topchef Kåre Schultz, falder 0,5 pct. til 387 kr.

Sydbank, der også er regnskabsaktuel, falder 0,6 pct. til 246 kr. Banken fastholder sin prognose for 2017 om en flad udvikling i både basis- og handelsindtægter samt lavere nedskrivninger og lidt højere basisomkostninger. Tredje kvartal bød på et overskud før skat på 497 mio. kr. mod 494 mio. kr. i samme periode året før.

Tivoli, der kom med regnskabstal for tredje kvartal mandag efter børslukketid, stiger 0,2 pct. til 555 kr. Kvartalet sluttede en smule under sidste års niveau, og det var påvirket af en våd sommer og fire færre åbningsdage. Omsætningen faldt 3 pct. til 411 mio. kr. i kvartalet, mens resultatet efter skat faldt 1,5 pct. til 64,3 mio. kr.

Skakos kvartalsregnskab viser modsat fremgang til et overskud før skat på 5,5 mio. kr. i tredje kvartal fra 3,3 mio. kr. i samme periode sidste år. Forventningerne fastholdes.

Mandag steg aktien med 5,5 pct. til 87 kr. op til regnskabet, som har løftet Skako med yderligere 0,6 pct. til 87,50 kr. i tirsdagens tidlige handel.

Fra banker med tilknytning til datacentralen BEC er der tirsdag kommet en række nedskrivninger på deres kapitalandele i it-leverandøren. Vestjysk Bank, Møns Bank, Fynske Bank og Salling Bank har meddelt, at de må nedskrive.

Aktien i Vestjysk Bank stiger dog 0,7 pct. til 2,94 kr. Aktierne i Salling Bank og Møns Bank er endnu ikke handlet.

/ritzau/FINANS