Aktier: Tæt på rekordhøjde efter pæne stigninger over ugen

De asiatiske aktiemarkeder ligger blandede, men er fortsat tæt på rekordhøjde fredag morgen. Og ugen står til samlet at afslutte med pæne gevinster, i takt med at det voldsomme kursfald i dollar er stoppet og vendt, efter at præsident Donald Trump har pointeret, at han ønsker en stærk amerikansk valuta.

Aktier: Tæt på rekordhøjde efter pæne stigninger over ugen / AFP PHOTO / Bryan R. Smith Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan ligger så godt som uændret fredag, men står til at kunne bogføre en ugegevinst på omkring 1,8 pct. efter den syvende ugentlige gevinst i træk.

I Tokyo er markedet faldet tilbage efter en indledende stigning. Det er på trods af den klart styrkede dollar, der ellers ses som katalysator for større indtjening hos de eksportorienterede virksomheder.

Nikkei-indekset dykker 0,1 pct., og også det bredere Topix-indeks ligger med fald på 0,1 pct.

I Kina er der anderledes optimisme. Shanghai Composite stiger 0,3 pct., og CSI 300-indekset øger 0,5 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks handles med et plus på 1,4 pct.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med et tab på 0,2 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks øger 0,3 pct., og Singapores Strait Times-indeks er så godt som uændret.

Sydneys ASX-indeks slutter dagen med et tab på 0,1 pct.

De amerikanske futures ligger med stigninger på 0,2-0,3 pct. fredag morgen.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225-0,1 Topix-0,1 Hongkongs Hang Seng+1,4China Shanghai Composite+0,3China CSI 300+0,5 Taiwan Taiex-0,2 Sydkoreas Kospi+0,3 Indiens BSE Sensex-0,3 Singapores STI0,0 Sydney ASX 200-0,1

Indeksværdi kl. 6.20.