Aktier: Sydeuropæiske banker helt i front

Der var bred fremgang til banksektoren i Europa onsdag, efter at en amerikansk rentestigning kan være tættere på, og at der faldt en græsk gældsaftale på plads med eurolandene.

Troen på en rentestigning førte positive vinde ind over banksektoren i USA, hvilket også smittede af i Europa.

»De amerikanske data understøtter det synspunkt, at hvis vi ikke kan se vækst, så ser vi i det mindste ikke en recession, og det er en god ting,« siger Michael Woischneck, analytiker hos Lampe Asset Management, til Bloomberg News.

»Hvis Federal Reserve (den amerikanske centralbank, red.) har mulighed for at rykke, så skal lejligheden udnyttes, da markedet er forberedt. Vi har også en aftale for Grækenland, der har hjulpet på udsigterne for det europæiske marked,« siger han.

I det brede europæiske Stoxx 600-indeks var det da også underindekset for banker, der onsdag steg mest med en stigning på 3,3 pct., hvor Stoxx 600 endte dagen med at stige med 1,3 pct. Det spanske aktieindeks IBEX 35 løb dog fra alt og alle og steg med over 2,3 pct.

Det var de sydeuropæiske banker, der førte an i dagens stigninger. Den italienske bank Banco Popolare var den bankaktie, der steg med. Den endte onsdag med en stigning på 8,5 pct. Og der var også stigninger på 7-8 pct. til blandt andre portugisiske Banco Comercial Portegues, italienske Banco Popolare di Milano og spanske Banco Popular Espanol.

I bunden af indekset lå svenske Tele2 med et fald, efter at teleselskabet har indledt et samarbejde med IBM om Internet of Things-teknologi (IoT). Aktien faldt med 7,2 pct.