Aktier: Sydbank trækker fokus i nervøst marked

Der vil være fokus på regnskabet fra Sydbank onsdag, hvor der er udsigt til et rødt aktiemarked generelt som følge af en faldende oliepris og svage nøgletal fra USA.

Læs mere
Fold sammen

Siden dansk børslukketid tirsdag - hvor C20 Cap-indekset lukkede stort set uændret i 984,93 - er det amerikanske aktiemarked bakket med 0,3 pct., mens futures for de tre store indeks ligger flade onsdag morgen.

Desuden er der negativ stemning på de asiatiske markeder, og det peger alt i alt i retning af en rød åbning på det danske aktiemarked.

Stemningen er trykket af en faldende oliepris og et dyk i den amerikanske forbrugertillid. Statistik viste tirsdag, at de amerikanske forbrugeres tillid i februar er faldet til det laveste niveau i otte måneder.

Blandt selskaberne vil investorerne onsdag have fokus rettet mod Aabenraa og nærmere bestemt Sydbank, der gør status for 2015.

Analytikerne vil særligt kigge på, hvor meget banken har i sinde at udlodde til aktionærerne i form af udbytte og aktietilbagekøbsprogram.

Derudover vil der være fokus på nedskrivningerne, som tidligere har været en hovedpine for banken - specielt blandt landbrugskunder.

Forud for regnskabet er der blandt analytikerne lidt uenighed om, hvorvidt der vil være tab på den front i fjerde kvartal.

C20-BANKER I FOKUS

I C20 kan bankerne også tiltrække sig fokus, da finanshuset Macquarie ifølge Bloomberg har sænket anbefalingen af Danske Bank-aktien til "underperform" fra neutral", mens kursmålet er skåret med 30 kr. til 170 kr. for aktien, som tirsdag lukkede i 188,20 kr.

Desuden skriver Børsen, at storaktionæren Cevian Capital kan være på vej mod et frasalg af sin 14 mia. kr. store aktiepost, da selskabet har trukket sig fra bestyrelsen.

Macquarie har også set nærmere på Nordea, hvor kursmålet er sænket til 73,41 kr. fra 80,32 kr., mens finanshuset fortsat har et positivt syn på aktien med anbefalingen "outperform". Nordea-aktien lukkede tirsdag i 67,65 kr.

Desuden er det dagen derpå for Jyske Bank, som tirsdag kom med regnskab for 2015, hvor der ikke var meget nyt, da banken havde løftet sløret for hovedtallene i januar.

Banken kunne dog melde, at man forhøjer sit aktietilbagekøbsprogram med 250 mio. kr. til 750 mio. kr. Efter regnskabet har Nordea sænket kursmålet for aktien med 20 kr. til 395 kr. Anbefalingen er fortsat "køb" for aktien, som tirsdag lukkede i 301,90 kr.

REGNSKABER FRA SOLAR OG GYLDENDAL

Uden for C20 er der kommet årsrapport fra sourcing- og servicevirksomheden Solar, som arbejder inden for el-, vvs- og ventilationsteknologi.

Der er dog ikke meget nyt, da selskabet i starten af februar annoncerede hovedtallene for 2015 og forventningerne til indeværende år, hvor der udsigt til en flad udvikling organisk.

Selskabet har dog indført et par nye finansielle mål, så det nu sigter efter at have en vækst, der er over markedsniveauet. Desuden vil selskabet levere et afkast af den investerede kapital, ROIC, på over 10 pct.

Sidste år steg Solars omsætning til 10,6 mia. kr. fra 10,25 mia. kr. i 2014. Driftsresultatet før skat, renter og afskrivninger steg til 296 mio. kr. fra 117 mio. kr. Solar sender 10 kr. tilbage til hver aktionær i forlængelse af regnskabet. Det er 3 kr. højere end 2014.

Desuden er Grønlandsbanken sent tirsdag kommet med regnskab for 2015, der - som det også har gjort sig gældende blandt andre banker - viste et pres på nettorenteindtægterne og fremgang på gebyrsiden som følge af mange lånekonverteringer blandt kunderne.

Bankens resultat før kursreguleringer og nedskrivninger faldt til 136,8 mio. kr., hvilket var 12 mio. kr. lavere end rekordåret 2014. I år sigter banken efter et resultat på 125-145 mio. kr.

I løbet af onsdagen vil der være regnskaber fra forlaget Gyldendal og Danske Andelskassers Bank.