Aktier: Svinger omkring uændret med Genmab i toppen

Børsens kæledægge er også tirsdag Genmab, der stiger 0,7 pct. 1202 kr. Lige før lukketid mandag oplyste selskabet om en milepælsbetaling på over 200 mio. kr. fra partneren Janssen.

Genmabs topchef Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Betalingen er udløst i forbindelse med det første kommercielle salg af Darzalex i Europa. Udbetalingen ændrer ikke på Genmabs forventninger til resultatet i 2016, da betalingen allerede var medregnet.

Generelt ligger C20 Cap-indekset stort set uændret - 0,1 pct. lavere - i indeks 1053,24 - cirka 10 point fra rekordniveauet fra august sidste år. I Europa ligger de toneangivende indeks med fald på 0,2-0,4 pct.

VESTAS UPÅVIRKET AF REGNSKAB

Vestas-aktien er relativt upåvirket af et regnskab fra konkurrenten Suzlon Energy, som med sine tal for 2015/16 kunne vise sit første overskud i fem år. Suzlon har et stærkt fodfæste på sin hjemmemarked, Indien, hvor selskabet i det forgangne regnskabsår øgede sin markedsandel til 26 pct. fra 19 pct. året før.

Vestas-aktien stiger 0,2 pct. til 475,90 kr.

I bunden af indekset ligger Mærsk-aktierne trods det forhold, at olieprisen de sidste par uger har stabiliseret sig omkring niveauet 48-50 dollar per tønde, og at fragtraterne steg i sidste uge. Både A- og B-aktien falder 0,7 pct. til henholdsvis 8235 kr. og 8520 kr.

AARSLEFF LAVERE TRODS KONTRAKT

Uden for C20-regi falder entreprenørselskabet Per Aarsleff 4,2 pct. til 160 kr. Nordea har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb" og kursmålet til 183 kr. fra 260 kr.

Det er sket efter selskabets regnskab for andet kvartal mandag, hvor Aarsleff nedjusterede forventningerne til hele året. Det fik mandag aktien til at falde 6,7 pct. Det hjalp ikke på kursen, at Aarsleff mandag aften oplyste, at det har indgået en betinget kontrakt om tre ud af fire store tunnelkontrakter på Femern-forbindelsen, der vil indbringe Aarsleff 0,5 mia. euro.

Mandagen prygelknabe Bioporto får lidt oprejsning og stiger 7,4 pct. til 2,63 kr. Mandag faldt aktien med 45,7 pct., efter at selskabet i weekenden havde meddelt, at man ikke fik de amerikanske sundhedsmyndigheders accept af selskabets NGAL-test.

TOPSIL BLØDER

Topsil har desuden leveret tal for første kvartal. Selskabets fortsættende aktivitet, der består af ejendomsdrift i Polen, leverede en omsætning på 3,7 mio. kr. mod 3,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Driftsunderskuddet steg en smule til 4 mio. kr. fra 3,9 mio. kr., mens resultatet efter skat i de fortsættende aktiviteter blev et underskud på 6,5 mio. kr. mod et tab på 7,1 mio. kr. i første kvartal af 2015.

Sammenholdt med et underskud på 85,9 mio. kr. i de ophørende aktiviteter blev Topsils samlede underskud på knap 92,5 mio. kr. og 92,6 mio. kr. opgjort efter minoriteter.

For hele 2016 venter Topsil en omsætning i niveauet 36 mio. kr. og et driftsunderskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) i niveauet 10-15 mio. kr. Forventningerne tager udgangspunkt i, at frasalget af siliciumforretningen godkendes på den ekstraordinære generalforsamling den 17. juni.

Desuden forudsættes det, at ejendomsselskabet i Polen fortsat kan regne med indtægter fra siliciumaktiviteterne.

Topsil-aktien falder 3,2 pct. til 21 øre.

SAS stiger 0,6 pct. til 18,40 kr., selv om Swedbank har sænket sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "køb", mens kursmålet er skåret til 20 kr. fra 24 kr.