Aktier: Svensk industriregnskab kan varsle dårligt nyt

Genmab, GN Store Nord og DSV ligger i toppen af et næsten grønt C20 Cap-indeks, der igen ligger i rekord. Holder niveauet vil den være den 30. lukkerekord i år. Ved middagstid stiger C20 med 0,6 pct. til 1037,37.

- Intet nyt er som bekendt godt nyt. Og det er, hvad man kan sige om det danske marked i dag, hvor der ikke rigtig er nogle selskabsnyheder, siger Mikkel Duus Hansen, aktieanalytiker hos Spar Nord.

GN Store Nord kan glæde sig over, at selskabets høreapparatdivision, GN Resound, har fastholdt den betydelige markedsandel i den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner. Aktien i GN Store Nord stiger onsdag middag med 2,2 pct. til 147,50 kr.


Transportkoncernen DSV har fået indledt dækning af analytikerne hos Nomura. Den japanske storbank starter med anbefalingen "køb", og sætter kursmålet til 260 kr. Og det får aktierne i DSV til at sige med 1,6 pct. til 235,20 kr.

Genmab stiger med 2,6 pct. til 648,50 kr. uden selskabsspecifikke nyheder. Holder kursstigningen er det rekord for aktien.


- Det kan være værd at kigge lidt mod Sverige, der er foran i regnskabssæsonen i forhold til os. Industrikoncernen SKF, der er et globalt selskab og også at finde i Kina, har leveret svage regnskabstal for andet kvartal og lever ikke op til forventningerne. Samtidig nedjusterer de fremtidsudsigterne ned - og det bekymrer, siger Mikkel Duus Hansen til Ritzau Finans.

Svenske SKF, der blandt andet producerer kuglelejer, falder i dagens handel - og trækker hele det svenske ledende indeks i minus.

- Det skaber bekymring for, hvordan de andre industriselskaber vil klare sig. Og allerede på fredag kommer der regnskaber fra blandt andet Volvo og Sandvik, siger Spar Nords aktieanalytiker.

- SKF's regnskab var en spand koldt vand i hovedet på investorerne, og trækker andre aktier med ned i dag. Og kommer andre selskaber med svage tal, so vil man begynde at se på, om aktierne er blevet for dyre, siger Mikkel Duus Hansen.

I Danmark er det danske aktiemarkedet ikke præget af tunge industrikoncerner som i Sverige og Tyskland. Men FLSmidth, der hører til i kategorien, ligger i bunden af C20 Cap-indekset onsdag middag. Aktien svinger omkring nul og ligger i middagshandlen til en mindre stigning på 0,2 pct. til 317,40 kr.

Udenfor eliteindekset ligger NKT til et fald på 0,8 pct. til 382,40 kr., og det kan ifølge Mikkel Duus Hansen meget vel være SKF, der er skyld i faldet.


Nordea kommer med regnskab for årets andet kvartal torsdag morgen, og dagen før dagen ligger aktien i et plus på 0,7 pct. til 88,55 kr. Også Danske Bank og Jyske Bank ligger i plusser på henholdsvis 0,6 pct. til 206 kr. og 0,4 pct. til 338,50 kr.


A.P. Møller-Mærsk har fået indledt dækning af analytikerne hos den japanske storbank Nomura med anbefalingen "reducer". Samtidig fastsættes kursmålet til 10.800 kr. Finans-kollegaen Jefferies ser anderledes på Mærsk-aktien og har løftet anbefalingen til"køb" fra "underperform". Jyskle Bank har også løftet sin anbefaling af aktien.


Den opløftende vurdering kommer, efter at Maersk Line tirsdag gjorde det klart, at bestræbelserne på at øge raterne på containerfragt fra Fjernøsten til Europa vil fortsætte. Containerrederiet meldte om en rateforøgelse på 1000 dollar per teu fra 1. august.

B-aktien i Mærsk stiger 0,8 pct. til 12.000 kr.


Novo Nordisk er ifølge Dagbladet Børsen klart i front i den nye lægemiddelklasse GLP-1. Og den position har koncernen ikke tænkt sig at slippe grebet om, lyder det.

Medicinalselskabets aktie stiger 1,2 pct. til 398 kr. og er godt på vej mod rekord.


De amerikanske storbanker har startet regnskabssæsonen med gode resultater. Det kan smitte af på blandt andre Danske Bank, der stiger 0,2 pct. til 205,10 kr. Samtidig går branchekollegaen Nordea, der er regnskabsaktuel torsdag, frem med 0,5 pct. til 88,40 kr.


Uden for C20-regi har Bavarian Nordic meddelt, at Oxford Vaccines Group er gået i gang med et fase 2 klinisk forsøg med prime-boost forsøgsvaccinen mod ebola, der kombinerer det danske selskabs MVA-BN vaccine med en anden vaccine fra Janssen Pharmaceutical Companies.

De første frivillige har modtaget den første vaccination, fremgår det af en meddelelse onsdag morgen. Bavarian Nordic stiger med 3,6 pct. til 349,50 kr.

/ritzau/FINANS