Aktier: Svagt positiv tendens med Mærsk-aktierne i front

Det danske aktiemarked ligger med en lidt mindre stigning end de øvrige europiske markeder torsdag middag. Mærsk-aktierne fortsætter opturen, der for alvor tog fart i forbindelse med tirsdagens kapitalmarkedsdag.

Foto: © Michael Kooren / Reuters

Mærsk-aktierne stiger for tredje dag i træk. Konglomeratet har været i fokus siden kapitalmarkedsdagen tirsdag, og efterfølgende er der blandt andet dukket historier frem om, at Maersk Oil står fast på nytår som deadline for forhandlinger om rammevilkår for produktion i Nordsøen.

- Mærsk-aktierne hjælpes af en pæn underliggende interesse for cykliske aktier, og dertil kommer, at olieprisen fortsat ligger pænt, og dollarkursen ligger godt til og har kurs mod mere, forklarer afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen i Sydbank til Ritzau Finans.

Mærsk B stiger 1,2 pct. til 11.390 kr.

Kort før middag løfter det ledende C20 Cap-indeks sig med 0,3 pct. til indeks 988,66.

BANKER OGSÅ I FOKUS

- Generelt er der tale om små bevægelser og pæn interesse for cykliske aktier - herunder banker, påpeger Ole Kjær Jensen.

Han henviser til, at renteindtægter er bankernes primære indtægtskilde.

Jyske Bank stiger 1,1 pct. til 338,20 kr., Nordea stiger 0,8 pct. 78,25 kr., mens Danske Bank falder 0,3 pct. til 214,50 kr.

- Selve renteforhøjelsen fra USA var ikke en overraskelse i sig selv, men tempoet i de kommende renteforhøjelser var nok en lille overraskelse. Et højere rentescenarie løfter interessen for bankerne, forklarer Ole Kjær Jensen.

Nordea er begyndt at opkræve renter for bankens erhvervsindlån, skriver Børsen. Dermed tilslutter banken sig Jyske Bank og Danske Bank.

VESTAS TOPPER EFTER MHI-ORDRE

Vestas har en god dag og blander sig også i C20-toppen med en stigning på 1,4 pct. til 419,70 kr.

De sidste detaljer er torsdag kommet på plads i Norther Offshore-vindprojektet på 370 MW, og det er nu endeligt bekræftet, at MHI Vestas skal levere 44 af sine V164-vindmøller til projektet.

I bunden af eliteindekset ligger telekoncernen TDC og Carlsberg uden selskabsspecifikt nyt. TDC falder 1 pct. til 35,70 kr., og Carlsberg sætter sig 1,7 pct. til 591,50 kr.

Projektselskabet TK Development har i forbindelse med regnskabet for de første ni måneder af regnskabsåret 2016/17 fastholdt sine forventninger til hele året om et samlet overskud før skat på 10-30 mio. kr.

Det følger, efter at selskabet i årets første ni måneder har tjent 0,2 mio. kr. før skat. Aktien i TK Development falder 0,6 pct. til 8,70 kr.

Torsdag kommer der også regnskab fra Harboes Bryggeri, som forinden løfter sig 1,4 pct. til 144,50 kr. Derudover venter der rapporteringer fra Brdr. Klee og Asgaard Group.