Aktier: Svagt Morgan Stanley-regnskab ødelægger stemningen

Et skuffende regnskab fra storbanken Morgan Stanley har ødelagt den gode stemning på den anden side af Atlanten, hvor der fra ugens start er udsigt til mindre kursfald på aktiemarkedet.

Morgan Stanley hentede i tredje kvartal samlede indtægter - eksklusive gældsværdijusteringer (DVA) - på 7,3 mia. dollar, men det var langt fra aktieanalytikernes forventninger, som ifølge Reuters havde regnet med indtægter på 8,5 mia. dollar.

Det var samtidig 1,4 mia. dollar lavere end i samme periode året før, og de faldende indtægter kan også ses på bundlinjen, hvor indtjeningen faldt til 0,34 dollar per aktie i tredje kvartal fra 0,64 dollar i samme periode året før.

Her havde analytikerne regnet med en indtjening på 0,63 dollar per aktie, og det skuffende regnskab bliver modtaget negativt blandt investorerne, da Morgan Stanley-aktien falder 5,7 pct. i formarkedet.

Tallene er også med til at lægge en dæmper på stemningen generelt. De såkaldte futures for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, ligger alle til at falde omkring 0,2 pct., efter at de ellers tidligere mandag lå i plus.

Ud over Morgan Stanley har der også været kvartalstal fra olieserviceselskabet Halliburton, der overraskede positivt på indtjeningen.

Selskabet opnåede i månederne juli, august og september et overskud på 0,31 dollar af de fortsættende aktiviteter, mens analytikerne ifølge Bloomberg havde regnet med en indtjening på 0,27 dollar per aktie. Alligevel falder aktien 1,1 pct. i formarkedet.

Regnskab har der også været fra legetøjsproducenten Hasbro, der blandt andet står bag Action Man og Transformers.

Hasbro leverede en justeret indtjening per aktie på 1,58 dollar, mens analytikerne havde regnet med et overskud på 1,52 dollar. Hasbro-aktien stiger med 0,9 pct. i formarkedet.

Efter markedets lukning mandag vil der være regnskab fra it-koncernen IBM, mens der senere på ugen vil være tal fra blandt andre Microsoft, Google og Amazon.

/ritzau/FINANS

 

Aske Muff +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk