Aktier: Svage nøgletal og svækket dollar løfter aktierne

De amerikanske aktier er i fin form fra begyndelsen af handlen onsdag, hvor der er moderat fremgang til de tre toneangivende indeks.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne skal igen forholde sig til en stribe regnskabsrapporteringer, og der er et par interessante navne i bowlen onsdag, hvor blandt andre storbanken Bank of America har afleveret tal for første kvartal.

Fra start stiger S&P 500-indekset med 0,5 pct., mens Nasdaq-indekset løftes 0,4 pct., og Dow Jones-indekset stiger med 0,5 pct. Et par sløje nøgletal fra den amerikanske økonomi og en efterfølgende svækkelse af dollar har været med til at sætte fut i aktierne. Svage nøgletal kan betyde, at en forestående renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, bliver skubbet længere ud i fremtiden.

Største navn på regnskabsscenen onsdag er Bank of America, der umiddelbart præsterede bedre end ventet i sit første kvartal. Banken realiserede en indtjening per aktie før særlige poster på 0,36 dollar mod ventet 0,29 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Efter en indledende positiv reaktion i formarkedet er stemningen omkring aktien dog vendt, og i den tidlige handel falder Bank of America med 0,7 pct. til 15,71 dollar.

Så går det bedre det for chipproducenten Intel, der afleverede sit regnskab for første kvartal, efter at klokken havde ringet ud tirsdag aften. Regnskabet var ellers stort set på linje med markedets forventninger ifølge estimater fra Thomson Reuters.

Intel rapporterede en stigning i nettoresultatet på 3 pct. til 2 mia. dollar, og indtjeningen per aktie steg 8 pct. til 41 cent per aktie. Omsætningen var uændret på 12,8 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Thomson Reuters estimeret en indtjening på 41 cent per aktie og en omsætning på 12,9 mia. dollar.

I andet kvartal venter Intel en omsætning på 13,2 mia. dollar, plus minus 500 mio. dollar, og en flad omsætningsudvikling for hele året. Og det er tilsyneladende rigeligt til at tilfredsstille investorerne, der sender aktien op med 2 pct. til 32,13 dollar fra start.

Efter lukketid onsdag rapporterer streamingtjenesten Netflix sine tal for første kvartal. Og umiddelbart ser forventningerne til regnskabet ud til at være overvejende positive. Netflix-aktien stiger med 0,4 pct. til 480,48 dollar.

/ritzau/FINANS