Aktier: Svage makrodata sendte indeks i rødt

De europæiske aktier var et kort øjeblik oppe at vende i positivt terræn fredag eftermiddag, men det hele sluttede i rødt på en dag, hvor fortsat faldende råvarepriser og en stribe sløje nøgletal fra hele verden trykkede stemningen.

Læs mere
Fold sammen

FTSE 100-indekset i London faldt med 1,1 pct., mens CAC 40 i Paris satte sig 0,6 pct., og DAX-indekset i Frankfurt faldt med 1,4 pct.

Igen var der en stribe regnskaber at forholde sig til for investorerne, som dog mest af alt så ud til at være pessimistiske oven på de sløje makroøkonomiske data.

- Nyhedsflowet har været til den negative side. Vi fik svage kinesiske PMI-tal og faldende PMI i Europa. Vi har brug for mere positive globale nyheder, og ellers vil den nedadgående bevægelse bestå, siger Ralf Zimmerman, der er strateg hos Bankhaus Lampe, til Bloomberg News.

Der var dog også positive historier at forholde sig til. Øverst i et samlet faldende Stoxx 600-indeks sluttede den finske emballageproducent Huhtamäki, der konkurrerer med blandt andre Brdr. Hartmann.

Det finske selskab leverede en omsætning på 714 mio. euro i andet kvartal, hvilket blev omsat til et driftsresultat (EBIT) på 70 mio. euro. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en omsætning på 728 mio. euro og et driftsoverskud på 65 mio. euro.

Aktien steg 7,4 pct. til 31,01 euro.

Også flyselskabet Air France-KLM var i fin form på børsen, men i modsætning til Huhtamäki kom fremgangen ikke efter flotte regnskabstal. Tværtimod. Air France fik endnu engang et underskud i andet kvartal, hvis man kigger på de rene tal.

Til gengæld får det selskabet til at genoverveje sit rutenetværk og udbud, og det kunne investorerne godt lide. Air France steg 0,6 pct. til 6,63 euro.

Knap så godt gik det for den tyske kemigigant BASF, der skuffede med et driftsoverskud på 2,04 mia. euro i andet kvartal. Aktien faldt 4,6 pct. til 79,10 euro i Frankfurt.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk