Aktier: Svag positiv åbning tilsat græsk volatilitet

Der udsigt til marginale stigninger ved åbningen af det danske aktiemarked onsdag, men ellers udsigt til et nervøst og volatilt marked, hvor den græske tragedie rigtig kan udspille sig.

Læs mere
Fold sammen

Futures på amerikanske aktier stiger en smule, og det samme gør futures på Europas førende børs - den tyske. DAX-futures stiger med 0,2 pct. efter et kvarters handel.

Der er ikke noget stort selskabsspecifikt på agendaen onsdag.

Udmeldinger om, hvordan grækerne forholder sig til det seneste udspil fra de andre eurolande, kan dog komme til at overskygge alt andet og sende aktierne op eller ned - alt efter udfaldet.

Det toneangivende C20 Cap-indeks lukkede tirsdag 0,4 pct. lavere i 1011,63.

Onsdagens fokus kan lande på A.P. Møller-Mærsk, efter Maersk Line kastede omkring 12,3 mia. kr. efter 11 nye skibe - faceliftede Triple-E-skibe - med plads til 19.630 tyvefodscontainere (teu) og optioner på seks yderligere tirsdag eftermiddag. Olieprisen falder en smule.

Mærsk B steg 1 pct.til 13.390 kr. tirsdag.

Novo Nordisk faldt tirsdag med 1,2 pct. til 384,60 kr. trods nyheden om, at medicinalkoncernen har fået plads i et af aktieverdenens fine selskaber, da aktien er blevet indlemmet i det førende Stoxx Europa 50-indeks. Det kan give medvind til aktien, da investeringsfonde forsøger at fylde op i depoterne, så de matcher indekset.

Uden for C20 kan Royal Unibrew fortsætte i fokus efter, at Deutsche Bank indledte dækning af aktien med en købsanbefaling. Aktien steg tirsdag 0,9 pct. til 243,30 kr.

NKT var på indkøb tirsdag. Datterselskabet Nilfisk købte den britiske servicevirksomhed Contractor for et ikke-oplyst beløb. Contractor har omkring 40 ansatte og omsatte sidste år for 5,3 mio. pund - eller omkring 55 mio. kr.

NKT faldt tirsdag 0,5 pct. til 400,20 kr.

Tøjkoncernen Stylepit faldt tirsdag 2,3 pct. til 65 øre. I nat oplyste selskabet, at det mister Niels Mikkelsen som bestyrelsesmedlem, da han ikke genopstiller til bestyrelsen på selskabets kommende ekstraordinære generalforsamling 23. juni. Beslutningen er truffet efter gensidig overenskomst med aktionærer, der sidder på flertallet af selskabets stemmer, oplyste Stylepit i en meddelelse.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk