Aktier: Svag euro kastede grønt skær over Europa

En grøn bølge af optimisme skyllede ind over Europa tirsdag og udslettede enhver tvivl om, hvorvidt nervøsiteten i kølvandet på fredagens angreb i Paris ville være vedvarende.

Læs mere
Fold sammen

I London steg FTSE 100-indekset med 1,9 pct., mens CAC 40 i Paris rystede fredagens begivenheder af sig med en stigning på 2,7 pct., og DAX-indekset i Frankfurt kravlede 2,3 pct. i vejret. Samlet steg det paneuropæiske Stoxx 600-indeks 2,6 pct.

En række af de eksportorienterede europæiske selskaber blev løftet af den amerikanske dollars aktuelle styrke over for euro. Det kunne mærkes på olie- og gasaktierne, der også fik en hjælpende hånd af, at WTI-olieprisen holdt sig over 40 dollar pr. tønde. Olie- og gasaktierne steg som gruppe 3,3 pct.

- Vi har hele tiden sagt, at den svage euro giver medvind til de europæiske selskaber. Jeg tror ikke, at investorer, der har været undereksponerede i tumulten de seneste måneder, vil gå glip af en mulig stigning mod slutningen af året, sagde Guillermo Hernandez Sampere, handelschef hos MPPM EK, til Bloomberg News.

På toppen af det europæiske Stoxx 600-indeks endte Genmab med en stigning på 11,2 pct. Aktien fik et gevaldigt løft af, at det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, godkendte Daratumumab til behandling af knoglemarvskræft.

Der var dog også enkelte ridser i den grønne lak. Det britiske lavprisflyselskab Easyjet dykkede 3,9 pct. i London efter et årsregnskab for 2014/15, der skuffede på udbyttebetalingen. Udbyttet blev på 55,2 pence per aktie, og her havde analytikerne sat næsen op efter 56 pence.

/ritzau/FINANS

 

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk