Aktier: Svag dollar efter Fed-melding kan ramme Novo Nordisk

Åbningen på det danske aktiemarked torsdag ventes at være uden de store ændringer, men en svækket dollar kan ramme sværvægteren Novo Nordisk og andre store eksportvirksomheder og trække det samlede marked ned.

Effekten af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor renten som ventet blev hævet 0,25 procentpoint vurderes ellers at blive moderat, idet meldingerne fra centralbanken var lidt mindre aggressive end forventet, hvilket opvejes af en svækket dollar, der rammer eksportvirksomhederne.

I USA sluttede aktierne med mindre kursfald onsdag efter en ganske volatil handelssession. Slutniveauet var lavere, end da de danske handlere gik hjem.

De asiatiske akter har reageret blandet med stigende japanske aktier, da markedet her skal indhente udvikingen efter onsdagens helligdag, mens de kinesiske og mange andre markeder falder.

De amerikanske futures ligger blandet torsdag morgen med små udsving tæt på nul.

Den tyske DAX-future ligger med et fald på 0,6 pct. en lille time før dansk handelsstart.

C25-indekset sluttede onsdag uændret i 1124,5.

NOVO NORDISK RAMMES

Novo Nordisk vil være en af de danske virksomheder, der rammes forholdsvis hårdt af en svækket dollar. Samtidig vil investorerne holde øje med meldinger fra dagens generalforsamling, der i lighed med sidste år ikke længere er en dans på roser.

Novo Nordisk steg onsdag 0,3 pct. til 304,75 kr.

Også William Demant og NKT er klar med årets generalforsamlinger torsdag. William Demant steg onsdag 2,1 pct. til 234,80 kr., mens NKT kravlede 0,9 pct. højere til 203 kr.

FLSmidth har fået nyt fra den tyske cementgigant Heidelbergcement, der var klar med regnskab for fjerde kvartal torsdag morgen. Også det statsejede byggematerialeselskab China National kommer med regnskabstal for fjerde kvartal.

FSmidth faldt 0,7 pct onsdag til 398,90 kr.

Den schweiziske storbank UBS har igen købt op i det danske teleselskab TDC og sidder nu på 11,38 pct. af aktierne og de samlede stemmerettigheder.

TDC er på vej mod udgangsdøren på børsen efter et overtagelsestilbud på 50,25 kr. per aktie fra tre danske pensionskasser og australske Macquarie.

TDC-aktien faldt marginalt i onsdagens handel til 49,70 kr.

REGNSKABER PÅ VEJ

Arkil er klar med regnskab for fjerde kvartal torsdag. Selskabet forventer i 2017 at opnå en omsætning i niveauet 3100 mio. kr. og et resultat før skat i niveauet 120-150 mio. kr.

Arkil sluttede onsdag med en stigning på 0,7 pct. il 1380 kr.

Også Bording fremlægger regnskab for 2017. F.E. Bording har ventet en omsætning på 640 mio. kr. og et EBITDA-overskud på omkring 35 mio. kr.

Aktien lukkede uændret i 680 kr.

Malervarekoncernen Flügger offentliggør regnskab for det forskudte tredje kvartal. Koncernen venter i hel regnskabsåret 2017/2018 en omsætning på niveau med året før, hvor den blev 1849 mio. kr., og med en driftsmargin (EBIT) på 2-3 pct.

Flügger faldt onsdag 1,2 pct. til 342 kr.

Der er ligeledes regnskaber fra SP Group, SIF og TKD i dagens løb. De respektive aktier udviklede sig onsdag henholdsvis med et fald i SP Group på 4,0 pct. til 1075 kr., en uændret afslutning i 13,80 kr. til SIF, mens TDK fik en stigning på 1,8 pct. til 6,82 kr.

Der går udbytte fra i Møns Bank på 2 kr. per aktie, mens Lollands Banks aktionærer kan se frem til at på 5 kr. i kassen.

Kreditbanken giver 30 kr. i udbytte og Nordfyns Bank betaler det halve, 15 kr.