Aktier: Svag afslutning inden forestående regnskabssæson

De amerikanske aktier neutraliserede mandagens tidlige stigninger ud på eftermiddagen, i takt med at investorerne gjorde sig klar til, hvad der forventes at vise den ringeste indtjeningsvækst i en regnskabssæson, siden finanskrisen brød ud.

S&P 500-indekset sluttede mandag med et minus på 0,3 pct. i 2041,99. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,1 pct. til 17.556,41, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset indtog dagens sidsteplads med et fald på 0,4 pct. til 4833,40.

- Markedet har en udpræget mangel på tillid til at bevæge aktierne i nogen som helst retning. Der er en stigende skepsis og bekymring over den kommende regnskabssæson. Det kan koges ned til et marked, der skal forcere en mur af bekymring for at kunne høste nogen form for gevinst, siger markedsstrateg John Stoltzfus fra Oppenheimer & Co i New York til Bloomberg News.

Omsætningen var tilbage på et normalt niveau efter flere dage med meget lav omsætning.

Kun råvarer og finansaktierne viste et positivt resultat ved dagens afslutning og bevægelserne var begrænsede, idet ingen af de ti undersektorer i S&P-500 havde større udsving end 0,7 pct.

NY REGNSKABSSÆSON SKUDT I GANG

Efter børsluk skød aluminiumsproducenten Alcoa den nye regnskabssæson i gang med tal for årets første kvartal. Koncernen fremlagde et justeret overskud per aktie på 0,07 dollar for første kvartal i 2016, hvor analytikerne havde ventet et overskud på 0,02 dollar per aktie.

Et godt salg til især bilproducenterne og til byggesektoren var med til at begrænse de negative effekter af den lave aluminiumspris.

Omsætningen kunne dog ikke helt leve op til forventningerne, da salget lød på 4,95 mia. dollar mod den ventede omsætning på 5,2 mia. dollar.

Alcoa-aktien steg 1,3 pct. i eftermarkedet efter en stigning på 4 pct. i den ordinære handel.

RYGTER OM BUD PÅ YAHOO

Blandt de øvrige selskabsspecifikke kursbevægelser var Yahoo, der blev løftet af rygter om, at et bud skulle være på vej til aktionærerne fra selskabet bag den britiske avis Daily Mail. Wall Street Journal skrev, at det kan ske i samarbejde med en eller flere kapitalfonde. Det er især Yahoos nyhedsdel, der er interessant, hvilket understreges af, at flere andre også vurderes at være interesserede, heriblandt Verizon Communications. Yahoo steg 1,1 pct.

Chesapeake Energy fik investor-skulderklap, da det kom frem, at selskabet har sikret sig en treårig 4 mia. dollar revolverende kreditfacilitet med et syndikat af banker. Aktien steg ikke mindre end 19,6 pct.

Elbilproducenten Tesla har tilbagekaldt 2700 biler af X-modellen, efter at der er konstateret fejl i sædekonstruktionen. Model X har tidligere været ramt af konstruktionsproblemer med sæder og døre, hvilket har forsinket lanceringen.

Tesla-aktien lukkede 0,1 pct. lavere.

Senere denne uge kommer regnskaber fra storbankerne JPMorgan Chase, Bank of America, Wells Fargo samt Citigroup.

Tirsdag morgen lægger de asiatiske aktiemarkeder ud med en generel positiv udvikling, mens de amerikanske aktiefutures stiger under 0,1 pct.