Aktier: Sure miner dominerede på Wall Street

Der var overvejede sure miner på Wall Street torsdag. Især de defensive aktier i telesektoren fik investorernes kærlighed at føle efter et skuffende regnskab fra telemastodonten Verizon, der trak hele sektoren ned.

Arkivfoto: New York Stock Exchange. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON

S&P 500-indekset lukkede med et minus på godt 0,1 pct. til 2141,34. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,2 pct. til 18.162,35, mens Nasdaq-papirerne lukkede med et tab på knap 0,1 pct. i 5241,83.

REGNSKABER I CENTRUM

Regnskabssæsonen var torsdagens hovedtema, mens det pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank, der fastholdt de kvantitative lempelser, blev indregnet inden åbningen på New York Stock Exchange.

- Der har været en håndfuld nyheder for investorerne at indtaste i regnearkene i dag med blandt andet Draghis kommentarer, resultater og onsdag aftens debat (mellem præsidentkandidaterne, red.).

- Markedet er tæt på et vigtigt støtteniveau, så handlerne er på udkig efter en grund til enten at købe før et potentielt rekyl, eller at sælge inden et større kursskred sætter ind. De uberegnelige bevægelser antyder, at begge dele er foregået i dag, siger aktiechef Frank Cappelleri fra Instinet i New York til Bloomberg News.

Torsdagens nøgletal viste et fald i indekset over erhvervslivets forventninger fra Federal Reserve Bank of Philadelphia til 9,7, hvor økonomerne havde ventet et indeks på 5,0.

Fra arbejdsmarkedet viste 260.000 amerikanere sig som førstegangsledige i sidste uge mod de estimerede 250.000 nye ledige.

De ledende indikatorer steg helt som ventet, mens salget af eksisterende boliger var stærkere end forudset ifølge de sæsonjusterede tal.

RØDE TAL BREDTE SIG

Der var kursfald i 10 af de 11 sektorer i S&P 500-indekset, hvor kun sundhedssektoren i sidste ende kunne holde snuden oven vande med en stigning på 0,5 pct.

Værst ramt var telesektoren efter et skuffende regnskab fra Verizon, der havde den laveste kundetilvækst i seks år i tredje kvartal. Priskonkurrence fra mindre aktører presser mobiloperatøren, og presset blev sendt videre til aktien, der droppede 2,5 pct.

Kreditkort- og finansselskabet American Express, der overraskede med et solidt resultat sent onsdag, fulgte op på succesen torsdag med en kursstigning på hele 9 pct.

KLØ TIL EBAY

Anderledes skidt gik det e-handelskoncernen Ebay, der sent onsdag lige akkurat levede op til analytikernes forventninger, mens meldinger om en forlænget turnaround-periode gav anledning til et kursfald torsdag på 10,8 pct.

Efter børstid var der kvartalstal fra it-giganten Microsoft, der viste en klart bedre fremgang, end analytikerne havde ventet. Indtægterne fra forretningsenheden Azure, der er virksomhedens cloud-platform, blev mere end fordoblet i perioden, og investorerne begejstring var tydelig, idet aktien steg 5,8 pct. i eftermarkedet til det højeste niveau nogensinde.

Fredag morgen ligger aktiemarkederne i Fjernøsten uden ensartet udvikling. De amerikanske aktiefutures falder samtidig med op mod 0,2 pct.