Aktier: Sur stemning rykker til Wall Street

Den negative stemning på de europæiske aktiemarkeder ser ud til at smitte af på investorerne i USA, når markederne åbner mandag eftermiddag.

Futures peger på en åbning med et fald på omkring 0,3 pct. for S&P-indekset.

Blandt enkeltaktierne er fokus på General Motors, som har solgt mærkerne Opel og Vauxhall til Peugeots ejer, PSA. Det har fået den franske bilmagers aktie til at stige på børsen, men General Motors falder til gengæld 0,9 pct. på det amerikanske formarked.

General Motors sælger samtidig sin europæiske finansforretning til PSA og BNP Paribas. Samlet har aftalerne en værdi på 2,3 mia. dollar.

Streamingtjenesten Netflix stiger 1,3 pct. i formarkedet, i lyset af at UBS har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "neutral". UBS peger i sin analyse på, at der er mulighed for overraskende mange nye medlemmer.

Fredag lukkede Wall Street med ganske små stigninger, efter at centralbankchef Janet Yellen gik på talerstolen. Hun forværrede stemningen, da hun signalerede, at centralbanken helt som ventet hæver renten på sit møde i næste uge. Men samtidig kom hun ikke med tegn på yderligere stigninger i år, sådan som Federal Reserve ellers tidligere har varslet.

Det brede S&P 500-indeks steg fredag 0,05 pct. til 2383,12. Dow Jones-indekset endte fredag i et lille plus på 0,01 pct. til 21.005,71. Endelig endte Nasdaq-indekset med et plus på 0,2 pct. til 5870,75.

Kort tid efter åbningen mandag kommer der tal for fabriksordrerne i januar samt en endelig opgørelse af ordreindgangen af varige goder - ligeledes i årets første måned. Ugens helt store nøgletalsbegivenhed finder sted fredag, hvor den seneste jobrapport fra det amerikanske beskæftigelsesministerium bliver offentliggjort.