Aktier: Sur stemning blev forværret

I løbet af torsdagen blev den sure stemning på aktiemarkederne forværret, idet bekymringerne om finanssektoren trykkede stemningen.

Regnskabet fra Lehman Brothers er med til at trække aktierne lidt ned, mens gode detailsalgstal bliver ødelagt af dårlige producentpriser. Den amerikanske Dow Jones Industrial future ligger 110 point lavere.

Det britiske FTSE 100 indeks falder 1,9 pct. til 6433, mens det tyske DAX 30 indeks taber 1,4 pct. til 7962. Det franske CAC40 indeks ligger 2,0 pct. lavere i 5631.

Den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers overraskede med en EPS indtjening, som falder til 1,54 dollar i fjerde kvartal. Det er 10 cent over analytikerprognosen.

- Indtjeningen er bedre end ventet, men Lehman Brothers-aktien falder knap 2 pct. i før-markedet, udtaler aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank.

- Lehman kommer ikke med konkrete prognoser for 2008 og ingen konkrete tal for nedskrivninger i 2008, så det er med til at trække lidt ned, vurderer Martin Munk.

En del af opmærksomheden torsdag falder på den britiske realkreditsektor, hvor HBOS er aktuel med markedsopdatering op til helårsregnskabet 2007. Investorerne sender HBOS-aktien ned med 7,2 pct. til 772,5 pence, idet indikationer om øget pres på marginalerne bekymrer.

HBOS kunne dog også berette om en underliggende EPS-indtjening på linje med forventningerne på 106 pence. Årets indtjening vil reflektere nedskrivninger forbundet med kreditmarkedskrisen på 180 mio. pund, hvilket er billigt sluppet i forhold til konkurrenterne.

Den britiske service- og skadedyrsbekæmpelseskoncern Rentokil, med aner i Danmark, falder 21,5 pct. til 115,1 pence. Det sker efter meldingen om, at pakkekureraktiviteterne, City Link, vil bidrage til den samlede indtjening med 10 mio. pund. Det er mindre end først antaget.

Verdens største producent af dåser til fødevarer Rexam falder solide 11,7 pct. til 430,3 pence. Rexam meddeler, at indtjeningen i 2007 vil blive væsentligt negativt påvirket af den svækkede dollar samt stigende omkostninger til transport og energi.

Den britiske gasproducent BG Group gik mod strømmen og steg 3,1 pct. til rekordniveau 1116 pence. BG Group er genstand for opkøbsspekulationer, efter at en kinesisk investeringsgruppe har købt aktier i den britiske koncern.

RB-Børsen