Aktier: Sur europæisk stemning trækker ned

Humøret på det danske børsmarked er i dag lige så trist som januarvejret. OMXC20-indekset ligger først på eftermiddagen til et fald på 1 pct. og følger således resten af Europa ned.

Det er negative udmeldinger fra den amerikanske centralbank, der smitter af på investeringslysten i Europa. Ifølge Bloomberg udtrykker centralbanken bekymring om det amerikanske boligmarked samt udviklingen for inflationen. Den melding kunne de europæiske investorer ikke lide, da det mindsker håbet om en amerikansk rente-nedsætning senere på året. Både det engelske FTSE100-indeks og det tyske DAX-indeks falder i dag med 0,6 pct.

ALK-Abelló dumpet

Efter at have nærlæst den samarbejdsaftale som ALK-Abelló i går præsenterede, syntes investorerne knap så vilde med den danske medicinalproducent. ALK inkasserer således et kurstab på 3,21 pct. og falder derved tilbage til kurs 1539. Det betyder, at halvdelen af gårsdagens gevinst er væk. CEO Jens Bager kan dog stadig trække på smilebåndet, for aktien ligger fortsat cirka 70 pct. højere end for blot tre måneder siden.

Positive fragtrater

De evigt debatterede fragtrater ser nu ud til igen at være på vej op. Det er det lille Singapore-baserede rederi, Neptune Orient Lines, der i dag stiger pænt, efter at forventninger om højere fragtrater er begyndt at florere, det skriver RB-Børsen. Det fik dog ikke indflydelse på Mærsk B-aktien, der i dag falder med 1,11 pct. til kurs 53.400. Aktien har siden august 2006 genvundet cirka 25 procent af kursværdien efter lavpunktet på kurs 42.400.

Øvrige aktier

Blandt de øvrige aktier er det Novozymes, der er dagens højdespringer med en fremgang på 1,32 pct. til kurs 499. Vestas taber 2,88 pct. til kurs 236, mens Nordea ligeledes må ned med nakken med et fald på 1,97 pct. til kurs 87.